[b3 2.0 6A] Jaki wydech ?
-
- Forum Audi 80
[b3 2.0 6A] Jaki wydech ?
Witam wszystkich!!
Drodzy mam problem i potrzebuje szybkiej odpowiedzi czy do 80 B3 2.0 DOHC 16V będzie pasował jakikolwiek inny wydech, z innego silnika?? bo obdzwoniłem kilka serwisów w Krakowie i nie mogę znaleźć. a dwa w tym silniku są 3 czy 2 tłumiki?? Bo klient z piomaru powiedział że niema początkowego bo początkowy to katalizator a później jest taka rura i środkowy.
Czekam na szybką odpowiedz i pozdrawiam.
Drodzy mam problem i potrzebuje szybkiej odpowiedzi czy do 80 B3 2.0 DOHC 16V będzie pasował jakikolwiek inny wydech, z innego silnika?? bo obdzwoniłem kilka serwisów w Krakowie i nie mogę znaleźć. a dwa w tym silniku są 3 czy 2 tłumiki?? Bo klient z piomaru powiedział że niema początkowego bo początkowy to katalizator a później jest taka rura i środkowy.
Czekam na szybką odpowiedz i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 24 cze 2012, 19:20 przez krzysztofNH, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
No właśnie sie dodzwoniłem do jednego sklepu, klient powalił mnie na ziemie srodkowy 820 koncowy 600 <ceny pierwszego nie zna> A gdyby tego było mało to okres oczekiwania minimum 3 tygodnie
Ale myślę założyć tłumik od 2.0 113KM , tylko ze środkowym będzie kłopot, bo chyba będę musiał jakoś go modyfikować. Czy ktoś może robił już takie modyfikacje??
Ale myślę założyć tłumik od 2.0 113KM , tylko ze środkowym będzie kłopot, bo chyba będę musiał jakoś go modyfikować. Czy ktoś może robił już takie modyfikacje??
Niestety droga sprawa rowniez potwierdzam i ciezko z dostepnoscia.
Jesli juz sie zdecydujesz na jakis od innego auta to zwroc uwage na to zeby nie zmniejszac srednicy wzgledem oryginalu bo przytkasz wydech. pokombinuj moze z czyms od VW 16V moze cos by sie dobralo a pospawac potem tak zeby pasowalo to juz mniejszy klopot
Jesli juz sie zdecydujesz na jakis od innego auta to zwroc uwage na to zeby nie zmniejszac srednicy wzgledem oryginalu bo przytkasz wydech. pokombinuj moze z czyms od VW 16V moze cos by sie dobralo a pospawac potem tak zeby pasowalo to juz mniejszy klopot
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Piotr_Audi
- Forum Audi 80
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Ja z kolei planuję zmienić wydech w ABF-fie, silnik posiada sportowy kolektor wydechowy, ale reszta jest z 8v. Kupiłem rurę 60mm z nierdzewki i chcę zbudować wydech od początku do końca 60mm. Teraz moje pytanie jeżeli zostawię ori środkowy tłumnik , to co zrobić z końcowym?? Mam końcówkę z nierdzewki i mógłbym ją wstawić ... co sądzicie o tym.?? Czy 60mm nie będzie za duża średnica?? :roll:
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt: