Lekko papierkiem aby struktury nie zedrzeć, aceton do sucha i potem spray.Maszu pisze:a z pytan takich czysto technicznych, podklad do malowania lastikow dawales? czy sam spray?
[B4]Quattro Avant od eSPe
pomecze jeszcze pytaniami :mrgreen:
material zostawal na miejscu w przedloczeniach czy dociskales czyms?
klej dosyc szybko lapal?
czym 'ukladales' material? jakims walkiem?
jak mi jeszcze cos przyjdzie do glowy to bd pytal
z moim avkiem jest to samo... istny ja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: twarz podobna do niczego, wzrok teskniacy za rozumem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
material zostawal na miejscu w przedloczeniach czy dociskales czyms?
klej dosyc szybko lapal?
czym 'ukladales' material? jakims walkiem?
jak mi jeszcze cos przyjdzie do glowy to bd pytal
to teraz juz wiem wszystko, skad joker :mrgreen: :mrgreen:Nie - ten z ryjem i włosami jak z awatara. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
z moim avkiem jest to samo... istny ja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: twarz podobna do niczego, wzrok teskniacy za rozumem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Maszu pisze:czym 'ukladales' material? jakims walkiem?
Klej pędzlem. Ale następną będziemy chyba robić pistoletem do kleju i innym klejem (też BONATERM ale takim na pistolet). Konsystencja kleju (i smród) jak butapren.Maszu pisze:material zostawal na miejscu w przedloczeniach czy dociskales czyms?
Po posmarowaniu podsufitki i cienko lewej strony materiału czekasz aż rozpuch z kleju odparuje i stykasz dwie strony i głaszczesz łapą.
Materiał ten jest typowy na podufitki i w niektórych miejscach można go lekko w rozsądnych granicach rozciągnąć (czego nie zrobisz niestety tania "alcantarą" czy tam jej imitacją (bo taki pierwotnie miałem plan).
W zagłębienia wciskasz i materiał się poddaje i układa.
Nie można przesadzić z wciskaniem i dociskaniem bo klej przesiągnie gąbkę i materiał na wylot i dupa (w 2 miejscach tak niestety mi się trafiło ale na szczęście w mało widocznych).
2-5min po przesmarowaniu w temperaturze otoczenia już zaczął blaknąć po odparowaniu rozpucha i to moment kiedy trzeba stykać materiał z podsufitką i dociskać z głową i wygładzać i naciągać jeżeli to tego wymaga.Maszu pisze:klej dosyc szybko lapal?
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
brabus124, ta moja padaka tylko trochę wygląda ale do dobrego jechania to mu trochę brakuje hehehe.
Zalatujące już trochę jajo w ładnej kolorowej skorupce - trochę jak na wielkanoc.
Teraz po prostu jest moment gdzie trzeba przeznaczyć trochę środków na to co napędza to auto. Nie celuję w jakieś tuning tylko aby chociaż się zbliżyło do serii.
Na DynoDay czy tam jak pojadę sobie sam poza DynoDay chcę po prostu zobaczyć ile brakuje bo nie łudzę się że zostało tam chociaż 150KM. Do przyszłego roku chcę po prostu aby auto zbliżyło się do serii.
Zalatujące już trochę jajo w ładnej kolorowej skorupce - trochę jak na wielkanoc.
Teraz po prostu jest moment gdzie trzeba przeznaczyć trochę środków na to co napędza to auto. Nie celuję w jakieś tuning tylko aby chociaż się zbliżyło do serii.
Na DynoDay czy tam jak pojadę sobie sam poza DynoDay chcę po prostu zobaczyć ile brakuje bo nie łudzę się że zostało tam chociaż 150KM. Do przyszłego roku chcę po prostu aby auto zbliżyło się do serii.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dziki, Ułęż trochę daleko to raz.
Dwa to moja princessa nie przywykła do imprez o standardzie namiotowym.
Że zgodziła się na grabinę to przerażony jestem co mnie czeka w ten weekend.
Jak coś to zapraszam na mazury we wrześniu bo planujemy Dadaj Audi Meet czyli powtórka z ubiegłorocznej majowej imprezy.
Dwa to moja princessa nie przywykła do imprez o standardzie namiotowym.
Że zgodziła się na grabinę to przerażony jestem co mnie czeka w ten weekend.
Jak coś to zapraszam na mazury we wrześniu bo planujemy Dadaj Audi Meet czyli powtórka z ubiegłorocznej majowej imprezy.
eSPe, To prawda, benzyniaki dość znacznie potrafią stracić mocy po tylu latach, ale kultura pracy i dynamika przebija diesla Wcześniej miałem Merca 2.8 R6 24V Katalogowo miał 197Km i 270Nm nieźle to szło tym bardziej po wywaleniu kata. Ale najgorzej że ciężko się podnosi moc w PB, chociaż jak już będzie seria u Ciebie to powinno wystarczać