[B4 ABT] Zmiana licznika lub obrotomierza na zegary z A4
[B4 ABT] Zmiana licznika lub obrotomierza na zegary z A4
witam
Mam w garażu stary licznik (sprawny) z mojej A4 i chciałbym go włożyć do B4, prosty licznik bez fisa.
Zależy mi na działaniu prędkościomierza, obrotomierza i reszty wskazań.
Z tego co wyczytałem na forum to trzeba pokombinować coś z pinami.
Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś mi przesłał schemat podłączenia licznika w Audi 80 B4.
Pozdrawiam
Mam w garażu stary licznik (sprawny) z mojej A4 i chciałbym go włożyć do B4, prosty licznik bez fisa.
Zależy mi na działaniu prędkościomierza, obrotomierza i reszty wskazań.
Z tego co wyczytałem na forum to trzeba pokombinować coś z pinami.
Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś mi przesłał schemat podłączenia licznika w Audi 80 B4.
Pozdrawiam
- karolas123
- Forum Audi 80
Nie nie potrzebuję żeby mnie ktoś za rączkę prowadził, ale miło by było żeby ktoś coś podpowiedział jak np. kolega ''chmiel25'' za co mu dziękuję. A takie wypowiedzi jak twoja kolego ''Leo'' to zostaw sobie dla siebie (nie pomagasz to chociaż nie utrudniaj). Jak ci tak przeszkadzał mój temat to trzeba go było pominąć i zignorować.
p.s. to chyba sobię odpuszczę i kupię licznik z obrotkiem z B4 a nie będę kombinował z tym od A4
p.s. to chyba sobię odpuszczę i kupię licznik z obrotkiem z B4 a nie będę kombinował z tym od A4
lekko odgrzeje kotleta ale mam nadzieje że jakoś pomogę
arturo77, w cabrio pod koniec produkcjii były Prawie podobne licznki jak w A4 b5 może to za dużo powiedziane ale były one lekko stylizowane na A4
licznik cabrio
P.S wiem że nie chcesz dokupowa innego licznika, tylko wykorzysta ten co jest na Stanie. Pokazałem tylko jakie są podobięństwa (albo i nie)
arturo77, w cabrio pod koniec produkcjii były Prawie podobne licznki jak w A4 b5 może to za dużo powiedziane ale były one lekko stylizowane na A4
licznik cabrio
P.S wiem że nie chcesz dokupowa innego licznika, tylko wykorzysta ten co jest na Stanie. Pokazałem tylko jakie są podobięństwa (albo i nie)
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Było pisane wiele razy, da się tylko musisz włożyć żarówkę w kontrolkę cienienia oleju (w B4 jest ona w mini/auto checku). Przekładasz ze swoich wyświetlacz kontrolek w miejsce mini checka w licznikach B4.LucasMrWhite93 pisze:Witam mam pytanko czy da rade jakos podlaczyc zegary z audi 80 b4 do mojej(audi 80 b3 bez obrotomierza) wlasnie problem polega na tym ze nie ma obrotomierza a chcialbym miec.
-
- Forum Audi 80
kup zegary od b3 z obrotościomierzem i nie kombinuj chyba ,że już masz zegary od b4,LucasMrWhite93 pisze:Witam mam pytanko czy da rade jakos podlaczyc zegary z audi 80 b4 do mojej(audi 80 b3 bez obrotomierza) wlasnie problem polega na tym ze nie ma obrotomierza a chcialbym miec.
Wielkie dzieki za odpowiedzi
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Pod warunkiem, że nie zrobisz konwersji V6 --> R4/5, po za tym pasuje wszystko do wszystkiego. W TDI liczniki z obrotomierzem mają o tysiąc rpm mniejszą skale.mlody2703 pisze:chłopy mam pytanko czy bedzie pasował licznik do b4 tdi od bezyniaka ?? czy wszystko bedzie chodziło i czy kostki pasują ???