[B4 ABT + LPG] Długo kręci zanim odpali
[B4 ABT + LPG] Długo kręci zanim odpali
Siemka chłopaki, audiczka długo kręci zanim odpali jak trochę postoi. Wyczytałem że to jest jakiś zaworek spustowy czy jakoś tak Tylko że nie wiem gdzie on się znajduje. Pomożecie?
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2012, 11:00 przez prezes870, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Nie wiem o jaki zaworek ci chodzi.prezes870 pisze:Wyczytałem że to jest jakiś zaworek spustowy czy jakoś tak
Jeśli ciężko pali na benzynie jak i na gazie po zgaszeniu na gazie to możliwe, że elektrozawór na reduktorze nie zamyka gazu i ciekły gaz z przewodu trafia do dolotu po zgaszeniu a później przy próbie uruchomienia zalewa silnik.
Zakręć gaz na butli i pojeździj trochę na benzynie.
Jeśli ciężka pali tylko na benzynie to może być problem z rozjeżdżającą się adaptacja sterownika wtrysku benzyny tu masz więcej napisane: https://audi80.pl/b4-abt-lpg-emulato ... t41152.htm
O to mi właśnie chodziło. Nie powinno być czuć gazu po zgaszeniu. Wykręć elektrozawór, ten który jest w reduktorze i sprawdź w jakim stanie jest uszczelniacz bo to on najprawdopodobniej przepuszcza resztki gazu z komory reduktora do silnika.prezes870 pisze:Czuć jedynie jak go zgasze. Tak to nic jak silnik pracuje.