[1.6 PP] Zapach benzyny w środku, pukanie w zbiorniku
-
- Forum Audi 80
[1.6 PP] Zapach benzyny w środku, pukanie w zbiorniku
Witam! Od niedawna stałem się posiadaczem tych zacnych czterech kółek i mam pewien problem, otóż czuć w kabinie zapach benzyny oraz słychać pukanie, tykanie, (nie wiem jak to sklasyfikować) w zbiorniku. Najbardziej jest to odczuwalne na postoju przy wolnych obrotach, dodam też że częstotliwość pukania wzrasta wraz z obrotami. Mam też pytanie odnośnie sadzy na końcówce wydechu, czy to normalne? Liczę na Wasza pomoc. Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Wino
- Forum Audi 80
- Imię: Wino
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Kolego masz może gaz w tym audiku ?? Co do zapachu benzyny to jeśli nie znajdziesz nic na przewodach to zobacz czy guma pod gaźnikiem jest cała i czy obudowa filtra trzyma się dobrze jest ona przykręcana na 3 śrubach (jeśli masz gaz to były one wymienione i możesz mieć je ukręcone i wklejone na klej jak to miało miejsce w mojej 80)
Jeśli masz pierburga to z tyłu nie za bardzo ma co ci pukać ponieważ ten gaźnik ma pompe na bloku silnika, może po prostu coś wpada w rezonans. Jeśli chodzi o sadzę na wydechu prawdopodobnie masz coś nie tak z zapłonem ale jeśli z autem nie dzieje się nic innego to lepiej zostawić to w spokoju jeśli masz Pierburga 2ee bo to wyjątkowo złośliwy gaźnik i przynajmniej ja nie znalazłem mechanika który potrafił sobie z nim poradzić.
Jeśli masz pierburga to z tyłu nie za bardzo ma co ci pukać ponieważ ten gaźnik ma pompe na bloku silnika, może po prostu coś wpada w rezonans. Jeśli chodzi o sadzę na wydechu prawdopodobnie masz coś nie tak z zapłonem ale jeśli z autem nie dzieje się nic innego to lepiej zostawić to w spokoju jeśli masz Pierburga 2ee bo to wyjątkowo złośliwy gaźnik i przynajmniej ja nie znalazłem mechanika który potrafił sobie z nim poradzić.