[B3 1,6 TD SB] gwizd przy dodaniu gazu-help
[B3 1,6 TD SB] gwizd przy dodaniu gazu-help
hej, potrzebuję pomocy, coś mi zaczyna gwizdać w momencie puszczania sprzęgła i dodawania gazu (jak miałem wciśnięte sprzęgło i zacząłem dodawać gazu bez puszczania sprzęgła to hałasuje mocniej). mogę dodać, że ostatnio mechanik mi odpowietrzał sprzęgło i miałem wymianę opon na letnie (chociaż to chyba nieistotne-jestem laikiem, więc każda info może być ważna). proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony 03 maja 2012, 13:50 przez kacombi, łącznie zmieniany 2 razy.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Gwiżdżący pasek ? Z takim czymś jeszcze sie nie spotkałem, więc to na bank nie jest to.
Paski jak już, to mogą rechotać prawie jak żaby, w pracy mamy takiego Stara, w którym czasem paski rechoczą :lol: :mrgreen:
Pozatym tamten Star to w ogóle jakiś nawiedzony samochód, bo prócz rechoczących pasków czasem zdarza się, że coś w przednich hamulcach szczeka jak pies
Paski jak już, to mogą rechotać prawie jak żaby, w pracy mamy takiego Stara, w którym czasem paski rechoczą :lol: :mrgreen:
Pozatym tamten Star to w ogóle jakiś nawiedzony samochód, bo prócz rechoczących pasków czasem zdarza się, że coś w przednich hamulcach szczeka jak pies
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
A może coś z łożyskiem sprzęgła się zaczyna dziać i piszczy, może po prostu sprzęgło się kończy?
Skoro jest różnica między wciśniętym a wyciśniętym sprzęgłem i dzieje się to przy zmianie biegów. Zależy jakie to jest gwizdanie, piszczenie czy jak to tam jeszcze nazwać. Ale jeśli nie jest to stałe gwizdanie przy pewnych obrotach to raczej turbo bym na razie zostawił. Jeżeli brzmi to podobnie do piszczącego paska/napinacza to bardziej skłaniałbym się jednak ku łożysku sprzęgła koledzykacombi pisze:jak miałem wciśnięte sprzęgło i zacząłem dodawać gazu bez puszczania sprzęgła to hałasuje mocniej). mogę dodać, że ostatnio mechanik mi odpowietrzał sprzęgło