A co tu pisać ,bardzo dobry olej ,rozlewany w Holandi ,cenę też trzyma co o czymś świadczy ,jeżdzę na 10w40 maxlife diesel i marki nie zamierzam zmieniać ,a do oleju dolewam jeszcze militeca ,zaj....ty wynalazek ,zachwalał nie będę bo kto używał zna zalety i używa dalej ,a kto nie używał ,znając życie będzie przeciw A "Płynna technologia "jest przereklamowana i pełno podrób ,jak to bywa w takich przypadkachrafal_sz85 pisze:No widze że jak narazie Valvoline MaxLife jest przez was bardzo polecany, a ja dotej pory myślałem że jeśli wybierać olej to albo Mobila albo Castrola a innymi to nie ma co sobie głowy zawracać :oops: .Także jeżeli ktoś jeździ na Valvoline MaxLife Diesel to proszę śmiało niech się podzieli swoimi spostrzeżeniami.
[B4 1.9 TDI] Olej Valvoline
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
Hehe i bardzo dobrze .Choć nie mam nic przeciwko "płynnej technologi " to powiedzcie czy widział ktoś reklamę valvoline :?: bo ja nie a castrola :?: ...no własnie 8-) Takie moje spostrzeżenie .... a podobno dobry towar nie potrzebuje reklamy :mrgreen:Ojciec76 pisze:ja właśnie przesiadam się z Castrola na Valvoline Max Life
Może nie chciało im się płacić, albo coś w tym oleju jest co VW nie akceptuje, Munior nie musisz odrazu lac 5w40, jest durablend diesel 10w40 i ten już ma 505.00MUNIOR pisze:Hm...wiesz spiczi, dałeś mi do myślenia 8-) Chyba przerzucę się na Valvoline durablend 5W40 ...ten ma aprobatę :mrgreen: A tak na poważnie, to na zimę chyba naprawdę zaleję Durablend 5W40spiczi pisze:Może ktos powie że sie czepiam, ale max life nie ma aprobaty 505.00 VW dla silnika TDI
-
- Forum Audi 80
No włąśnie miałem to samo napisaćspiczi pisze:Może nie chciało im się płacić, albo coś w tym oleju jest co VW nie akceptuje
Hmm...l10W40 powiadasz ...chyba masz rację ,co by nie było ,to raczej ten silnik na pełnym syntetyku nigdy nie jezdził ,i nie był nawet na taki przewidziany ,nawet jak był nowy ...chyba zostanę przy 10w40 ,bo nadgorliwość w tym ,jak i w innych przypadkach jest niewskazana ...Zaraz znowu rozpęta się dyskusja ,zwolenników i przeciwników lania pełnego syntetyka do naszych styranych zeciorówspiczi pisze: Munior nie musisz odrazu lac 5w40, jest durablend diesel 10w40 i ten już ma 505.00
½coś mi się wydaje że tutaj są większe głowy niż konstruktorzy naszych silników , dlaczego tak kombinujecie skoro nasze siniki są skonstruowane na olej 10W-40 .
ps. LIQUI MOLLY
http://www.liquimoly-sklep.pl/userdata/ ... 622896.jpg
ps. LIQUI MOLLY
http://www.liquimoly-sklep.pl/userdata/ ... 622896.jpg
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt:
Ja w mojej B3 1,6 D JK wymieniłem z mineralnego na półsyntetyk ale dodatkowo płukałem silnik bo był zalany lotosem mineralnym i był taki syf i nagar że zablokowało mi pompe oleju. Zalałem go półsyntetykiem z Platinum Diesel 10w40 i nie ma nagaru auto ciszej pracuje a co do rozczelnienia silnika to uszczelki są do tego a nie nagar. Po zalaniu środka płukającego dałem silnikowi pochodzić a potem zalałem go olejem i przejechałem 20 km i wymieniłem go po raz kolejny a potem już po 5 tyś. a teraz już normalnie po 15 tyśysiul pisze:Ja też się turlam na Valvoline jakiś czas i sobie go chwalę, miałem wcześniej minerala z górnej półki ale mimo wszystko w mrozy to była porażka. A jeśli chodzi o wymianę z mineralnego na półsyntetyk to trzeba tylko pamiętać że pierwszą wymianę trzeba skrócić o połowę i tak na przykład jak się wymienia co 15tys to pierwszy raz trzeba wymienić po 7-8tys żeby wylać ten nagar z poprzedniego oleju. Dobrze mówię trepek, :?: <ok>
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt: