[b4 all] Problem z podświetleniem zegarów.
-
- Forum Audi 80
[b4 all] Problem z podświetleniem zegarów.
Witam,
Od jakiegoś czasu zauważyłem problem z podświetleniem zegarów. Czasami ledwo się świecą, a czasami jest normalnie. Kilka razy się zdarzyło że po odpaleniu auta zegary świeciły słabo a po jakiejś minucie zaczynały świecić normalnie. Co to może być ?
Pozdrawiam
Od jakiegoś czasu zauważyłem problem z podświetleniem zegarów. Czasami ledwo się świecą, a czasami jest normalnie. Kilka razy się zdarzyło że po odpaleniu auta zegary świeciły słabo a po jakiejś minucie zaczynały świecić normalnie. Co to może być ?
Pozdrawiam
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Kontakt:
Tak, on odpowiada za ściemnianie i rozjaśnianie oświetlenia deski. Ewentualnie może jakaś masa nie łączy ale specem od elektryki auta nie jestem. Bynajmniej wyjąłbym liczniki i zobaczył co tam się dzieje.chodzi ci o ten potencjometr w liczniku co jest z tyłu ( jestem troszke zielony odnośnie elektryki w aucie)
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
Pewnie wiązka klapy bagażnika przełamana. Rozłącz kostkę od tej wiązki za lewą tylną lampa i pojeździj trochę i sprawdź czy się zasuwa.SZKODNIK82 pisze:A może spotkałeś się z takim zjawiskiem jak, sam się otwiera tzn jak go zamknę to po pewnym czasie potrafi się sam otworzyć.
Co do podświetlania jeśli masz płytę liczników z przykręcanym potencjometrem na śrubki to może pęknąć ścieżka idąca do tego oczka które łączy się z potencjometrem.
-
- Forum Audi 80
brak podświetlenia deski i panelu sterowania,wczoraj robiłem pokretło nawiewu bo sie zblokowało po zmontowaniu wieczorem brakj oświetlenia jw. ,
brak masy bo jak na krótko podłanczam to świeci ,maiał ktoś coś takiego
[ Dodano: 2012-06-03, 23:31 ]
??
[ Dodano: 2012-06-11, 10:14 ]
można to podłączyć na krótko niech świeci cały czas
brak masy bo jak na krótko podłanczam to świeci ,maiał ktoś coś takiego
[ Dodano: 2012-06-03, 23:31 ]
??
[ Dodano: 2012-06-11, 10:14 ]
można to podłączyć na krótko niech świeci cały czas
ja miałem podobny problem podświetlenie zegarów wogóle nie działalo, podświetlenie pokręteł nawiewów i lampki przy uchwytach nad drzwiami. Problem był z przewodami, żaróweczki wszystkie były ok. Przy pokrętłach to musiałbyś panel wyciągnąc i sprawdzić czy czasem kabelki nie są urwane, przetarte etc.
-
- Forum Audi 80