[B4 AAZ] auto nawet "nie kreci" po paru gdz. odpal
[B4 AAZ] auto nawet "nie kreci" po paru gdz. odpal
Witam!
Mam problem z 1.9 TD, a mianowicie jak w temacie auto wogóle nie kreci. Przykładowo wsiadam do samochodu z rana, kontrolka swiec gasnie, odpalam bez problemu, silnik podczas jazdy chodzi równiutko ogólnie wszystko cacy, gasze go na parkingu wracam do niego za 15 min. i wtedy sa dwa uda albo sie uda i zapali znów na dotyk albo moge kręcić kluczykiem do usranej smierci a i tak nawet silnik nie mruknie (choć czasem ma dni ze uda mi sie zapalić za np. czwartym razem). Ostatnio teść miał mnie holować do domu, przepchneliśmy troche auto zeby je ustawic i z ciekawosci zakreciłem kluczykiem i zapalił! Podobniez to bendiks potrafi tak nie łapać a po przepchnieciu znów działać?? Pare dni pózniej ta sama sytuacja, przepchniecie nie pomaga, ale po 3 gdz. znów odpala na dotyk, koledzy pomóżcie bo z samochodami i ich naprawa dopiero zaczynam...
Mam problem z 1.9 TD, a mianowicie jak w temacie auto wogóle nie kreci. Przykładowo wsiadam do samochodu z rana, kontrolka swiec gasnie, odpalam bez problemu, silnik podczas jazdy chodzi równiutko ogólnie wszystko cacy, gasze go na parkingu wracam do niego za 15 min. i wtedy sa dwa uda albo sie uda i zapali znów na dotyk albo moge kręcić kluczykiem do usranej smierci a i tak nawet silnik nie mruknie (choć czasem ma dni ze uda mi sie zapalić za np. czwartym razem). Ostatnio teść miał mnie holować do domu, przepchneliśmy troche auto zeby je ustawic i z ciekawosci zakreciłem kluczykiem i zapalił! Podobniez to bendiks potrafi tak nie łapać a po przepchnieciu znów działać?? Pare dni pózniej ta sama sytuacja, przepchniecie nie pomaga, ale po 3 gdz. znów odpala na dotyk, koledzy pomóżcie bo z samochodami i ich naprawa dopiero zaczynam...
Ostatnio zmieniony 05 maja 2012, 18:57 przez cosmo1987, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
kompletnie amen. czasem tylko cicho słychać jakby coś zawirowało. kontrolki są ok. tak jak powinno być. akumulator tez jest w b. dobrym stanie. wczoraj pojechałem nim do pracy i było wszystko ok. ale wystarczy ze się trochę pokręcę po mieście, pojadę to tu to tam, zaparkuje i wyłączę silnik i tak kilka razy w ciągu np. 2-3 gdz. i murowane ze nie zakręci po którymś wyłączeniu. może to szczotki od rozrusznika są do dupy i się zawieszają od np. temperatury?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Krzysiek 84
- Junior Admin