Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[All] cement do tłumików

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

[All] cement do tłumików

Post autor: hudy » 07 maja 2012, 18:13

Witam.Panowie jak długo trzeba czekać by ten cement zastygł na twardo?? Połączyłem dwa tłumiki opaską a pod nią dałem tego specyfiku firmy bosal by nie było żadnych przedmuchów.W instrukcji pisze żeby samochód pochodził 20 minut na wolnych obrotach do jego stwardnienia.Samochód pochodził z 5 minut po czym delikatnie pojeździłem po osiedlu by szybciej złapał temperaturę i stwardniał.To było jakieś 3 godziny temu i teraz dotykam tego co wygniotło z pod opaski i jest nadal miękkie a podobno ma być twarde jak beton.I teraz się zastanawiam czy dlatego tak jest że na zewnątrz jest dość gruba warstwa i dlatego potrzebuje dłuższego czasu by stwardniało.Wieczór mam do przejechania ok 200km większość autostradą i teraz się zastanawiam czy cisnąć czy nie bo boje się by nie wydmuchało mi tego z pod opaski...
Ostatnio zmieniony 07 maja 2012, 18:37 przez hudy, łącznie zmieniany 1 raz.

LU CASH

Post autor: LU CASH » 07 maja 2012, 19:18

Musisz poczekac troszkę.Sam zastygnie i bedzie jak kamień. Nawet może już jest twardy .Nie wydmucha napewno.
Ja u siebie po takim zabiegu jeździłem i było OK.Po trasie latałem 160 km/h ;-)

Awatar użytkownika
MIODEK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MIODEK » 07 maja 2012, 19:42

W instrukcji pisało że 20 min na wolnych ma chodzić...A Ty już po 5min jeździłeś... wiadomo, że układ pracuje i występują jakieś tam naprężenia. Najlepiej właśnie jest rozgrzać i zostawić np. na noc.

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 07 maja 2012, 20:27

No tak ale to nie chodzi o jazdę normalną tylko na minimalnych obrotach tak do 1600 góra.Wydaje mi się że w tym miejscu gdzie jest miękko to trochę za grubo jest tego cementu i dlatego nie związał od razu.Od zewnątrz zrobiła się taka skorupa ale jak jej dotykam to czuć że w środku jest jeszcze miękko.No cóż będę musiał tą trasę zrobić trochę spokojniej by to związało jak należy.Najwyżej wszystkie ciężarówki będą mnie na autostradzie mijały ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl