[80 AAD ] Zmiana układu paliwa na ABK
[80 AAD ] Zmiana układu paliwa na ABK
Witam!! mam pytanko.. czy moge zmienic ten wtrys mechaniczny na nowszy układ z silnika ABK? Jest taka możliwosc? nie wazne sa koszy.. bo mam blisko siebie szrot VW i Audi i tam mają wszystko w przyst epnych cenach wiec prosze o pomoc kogos kto to moze zrobił lub kto się zna na mechanice .. bo inaczej nie bd sie za to brał. Oczywiście pojemność to 2.0 Pzdr
Ostatnio zmieniony 07 maja 2012, 20:38 przez Butcher2, łącznie zmieniany 1 raz.
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
W Audi Centrum piszą, że masz tyle samo koni co ABK. Na spalaniu nie wiem, czy zaoszczędzisz. Chyba, że nosisz się z zamiarem założenia porządnej sekwencji. Czeka cię zmiana baku (nie wiem czy masz pompę utopioną w baku), kolektor dolotowy, układ powietrzny (montaż silnika krokowego), obudowa filtra, aparat zapłonowy (?), no i cała wiązka razem z ECU. Masa roboty.
Co chcesz przez to uzyskać?
Co chcesz przez to uzyskać?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
W B3 pompka paliwa jest pod bakiem ale ma silnik z wtryskiem to ta część go nie dotyczy.
W tym temacie kefir https://audi80.pl/ace-zmiana-na-digi ... htm#728506 chyba wrzucił kolektor z ABK do silnika JN z B3ki więc do AAD też powinien pasować*.
* tylko proszę nie rościć do mnie pretensji jeśli nie będzie pasował bo tego nie sprawdzałem
W tym temacie kefir https://audi80.pl/ace-zmiana-na-digi ... htm#728506 chyba wrzucił kolektor z ABK do silnika JN z B3ki więc do AAD też powinien pasować*.
* tylko proszę nie rościć do mnie pretensji jeśli nie będzie pasował bo tego nie sprawdzałem
Jak powszechnie wiadomo Silnik AAD czyli wtrysk mechaniczny jest wadliwy.. i zle chodzi z gazem.. niestety mam taki i chce przerobic cału układ paliwa od ABK bo raz ze nowszy a dwa nie ma z nim wiekszych problemów i podchodzi sekwenca do niego.. Taki mam własnie zamiar! założyc sekwencje tylko musze wiedziec co dokładnie kupic.. jakie czesci. zeby niczego mi nie brakowało. pojade najpierw zapytac mojego ogarnietego gazownika elektryka i zapytam czy podejmie sie przerobienia
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt: