[B4 Avant 2.3 NG] spalanie auta na LPG ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
beru to kopułki i palce, świec4 to tylko NGK
mi średnio pali 11-12 litrów. nie wiem skąd macie takie czarodziejskie liczby
fakt, przy ciągłym bucie to w mieście zeżre i 18 Ale to ciągły ogien
Trasa hm... w sumie nie wiem, nigdy nie jeździłem tym silnikiem ekonomicznie :-> pali mi dyche na trasie, predkosci 120-150
na blosie
mi średnio pali 11-12 litrów. nie wiem skąd macie takie czarodziejskie liczby
fakt, przy ciągłym bucie to w mieście zeżre i 18 Ale to ciągły ogien
Trasa hm... w sumie nie wiem, nigdy nie jeździłem tym silnikiem ekonomicznie :-> pali mi dyche na trasie, predkosci 120-150
na blosie
witam, panowie przymierzam się zagazować moje NG.
sprawa jest taka, że nie do końca się zdecydowałem jaką instalacje założyć.
Najwięcej +++ wyczytałem na temat blosa.
Wybrałem już klika firm w okolicy które zrobią to w NG.
W jeden firmie wyczytałem, że jest różnica czy z sondą czy bez.... dla mnie cenowa (przeszło 500zł w założeniu)
Pomóżcie na co się zdecydować? :roll:
Czy blos to dobre rozwiązanie i czy warto dopłacić na opcję z sondą....
Pozdr
sprawa jest taka, że nie do końca się zdecydowałem jaką instalacje założyć.
Najwięcej +++ wyczytałem na temat blosa.
Wybrałem już klika firm w okolicy które zrobią to w NG.
W jeden firmie wyczytałem, że jest różnica czy z sondą czy bez.... dla mnie cenowa (przeszło 500zł w założeniu)
Pomóżcie na co się zdecydować? :roll:
Czy blos to dobre rozwiązanie i czy warto dopłacić na opcję z sondą....
Pozdr
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
witam ja tez miałem taki dylemat i wybrałem sekwencyjny wtrysk lpg ta instalacja nazywa sie reg drem 19 cz21 dokładnie nie pamiętam.mam go już 2lata i jest ok spalanie srednio 11.5l [normalna jazda].każdy kto zobaczy to instalacje pyta co to jest i skąd ten wtrysk bierze sterowanie ale sam dokładnie nie wiem. Wiem tylko że jest podpięty pod sąde lambda i czujnik położenia przepustnicy
REG by OMVL dream XXI c - ponoć tą sekwencje nie od dziś zakładają w starych mietkach.
wtryski LPG mają swój komputer który steruje czasem otwarcia wtryskiwacza
instalacja ta jest niezależna od wtrysku benzyny, więc może być założona w mechanicznym..... gdzie komputer nie steruje wtryskiwaczami
podpięte jest do sondy i TPS-a w celu drobnych korekt wtrysku, całością steruje komputer LPG. ponoć bez sondy też będzie śmigać.....
SZTABA ile kosztowała Ciebie ta instalacja?
Ciekawe czy ktoś w mojej okolicy potrafi to założyć.
Pozdr.
wtryski LPG mają swój komputer który steruje czasem otwarcia wtryskiwacza
instalacja ta jest niezależna od wtrysku benzyny, więc może być założona w mechanicznym..... gdzie komputer nie steruje wtryskiwaczami
podpięte jest do sondy i TPS-a w celu drobnych korekt wtrysku, całością steruje komputer LPG. ponoć bez sondy też będzie śmigać.....
SZTABA ile kosztowała Ciebie ta instalacja?
Ciekawe czy ktoś w mojej okolicy potrafi to założyć.
Pozdr.
kosztowała 2500 zł i zakładałem ją w białymstoku. fajnie działa żadnych strzałów . w białym tylko jedna firma podjeła sie zamontowania gazu w moim ng dając gwarancje ze gaz nie będzie strzelał i tak jest. teraz troche mi sie ten gaz rozregulował i szarpie ale co się dziwić to już dwa lata bez żadnej regulacji tylko filtry sam wymieniam .i nawet dokładnie nie wiem czy to nie wina czegos innego bo ostatnio na bęzynie jak i na gazie faluja obroty.Ale jak na razie nie mogę znaleść przyczyny zmieniłem kable kopułke palec wymyłem przepustnice i uszczelniłem dolot ale efektu brak.czytałem sporo na ten temat ale nigdzie nie ma jednoznacznej odpowiedzi co morze byc.
[ Dodano: 2012-05-08, 08:31 ]
ten reg u mnie jest troche przerobiny bo orginalnie jest do cztero cylidrowego merca ale ma dołożony jeszcze jeden knał ale wszystko działa ok.Dokładnie nie wiem ale może i orginalnie są takie instalacje do pięciocylindrówek. pooytaj u siebie może któryś gazownik miał już z czymś takim do czynienia
[ Dodano: 2012-05-08, 08:31 ]
ten reg u mnie jest troche przerobiny bo orginalnie jest do cztero cylidrowego merca ale ma dołożony jeszcze jeden knał ale wszystko działa ok.Dokładnie nie wiem ale może i orginalnie są takie instalacje do pięciocylindrówek. pooytaj u siebie może któryś gazownik miał już z czymś takim do czynienia