[All] Alufelgi ... wszystko na ten temat !
- Rafik30023
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Siemka,
Mam takie pytanie: posiadam felgi 17" 8j et 35 i zastanawiam się jakie opony na nie założyć, narazie zawieszenie jest seryjne ale w niedalekiej przyszłości chce obniżyć o ok 40mm.
Nie chce zbyt dużego naciągu bo dużo jeżdżę po kiepskich drogach ale lekkim nie pogardzę Szerokość myślę że 205 bo to przecież tylko seryjny zetor, a jaki profil 45 czy 50?
Mam takie pytanie: posiadam felgi 17" 8j et 35 i zastanawiam się jakie opony na nie założyć, narazie zawieszenie jest seryjne ale w niedalekiej przyszłości chce obniżyć o ok 40mm.
Nie chce zbyt dużego naciągu bo dużo jeżdżę po kiepskich drogach ale lekkim nie pogardzę Szerokość myślę że 205 bo to przecież tylko seryjny zetor, a jaki profil 45 czy 50?
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 JS
- Kontakt:
no to i ja mam pytanko otóż, doradzi ktoś może jakie dystanse założyć na przód autko opuszczone dosyć mocno co widać na zdjęciach i kola są za mocno schowane. Planuje zakupić dystanse na przod ale ile mm?? i jakie oponki pozakładać żeby miało to ręce i nogi. Felgi przód 7.5 cala schmidt et 28 z tyłem nie ma problemu bo fela 9 cali et 30
planuje na tył oponki 205/45/16 przód 175/50/16 + dystans co myślicie?
planuje na tył oponki 205/45/16 przód 175/50/16 + dystans co myślicie?
- Rafik30023
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
czesc
mam audi b3 ze sprężynami -40 i przymieżam się do kupna felg orginalnych z forda 16'' . takich http://allegro.pl/kompletne-kola-do-for ... 12979.html
parametry takie jak na aukcji no i moje pytania;
czytałem juz ze śrubę musz z mienic z kulistej na stożkową
czy muszą być dłuższe śróby?
z pierscieniem centrującym tez sobie poradze
ale najważniejsze jest to czy nie będą mi obcierac, przymieżałem je juz do b3 ojca który ma seryjną zawieche i było praktycznie na styk ale jak wsiądą 3 os z tyłu to by raczej tarło, na felgach były opony 205/55/16 moje auto jest obecnie u lakiernika i nie moge przymierzyć do siebie, jeśli by cos obcierało to moge jeszcze troche wyszeżyć nadkola i cos zrobic moze ze zderzakiem który tez by obcierał i moje pytanie czy musze jakies dystanse zakładac czy cos? no i czy jest taka opcja zeby nie obcierały po zmianie opon jesli tak to na jakie.
wiem ze felgi nie powalają wzornictwem ale i tak by szły w polerke.
krótko mówiąc co zrobic zeby te felgi weszły do b3 z zawiechą -40
mam audi b3 ze sprężynami -40 i przymieżam się do kupna felg orginalnych z forda 16'' . takich http://allegro.pl/kompletne-kola-do-for ... 12979.html
parametry takie jak na aukcji no i moje pytania;
czytałem juz ze śrubę musz z mienic z kulistej na stożkową
czy muszą być dłuższe śróby?
z pierscieniem centrującym tez sobie poradze
ale najważniejsze jest to czy nie będą mi obcierac, przymieżałem je juz do b3 ojca który ma seryjną zawieche i było praktycznie na styk ale jak wsiądą 3 os z tyłu to by raczej tarło, na felgach były opony 205/55/16 moje auto jest obecnie u lakiernika i nie moge przymierzyć do siebie, jeśli by cos obcierało to moge jeszcze troche wyszeżyć nadkola i cos zrobic moze ze zderzakiem który tez by obcierał i moje pytanie czy musze jakies dystanse zakładac czy cos? no i czy jest taka opcja zeby nie obcierały po zmianie opon jesli tak to na jakie.
wiem ze felgi nie powalają wzornictwem ale i tak by szły w polerke.
krótko mówiąc co zrobic zeby te felgi weszły do b3 z zawiechą -40
Witam Panowie interesuję mnie jedna rzecz. Ja waszym skromnym acz ważnym zdaniem prezętowały by się takie felunie na 80 cabrio?? http://moto.allegro.pl/702-biale-felgi- ... 78353.html