[B4 Avant 2.3 NG] problemy z obrotami na LPG-Pomocy
[B4 Avant 2.3 NG] problemy z obrotami na LPG-Pomocy
mam następujący problem,od nie dawna borykam się z opadającymi obrotami po puszczeniu gazu,mianowicie jadąc na przykład puszczam gaz wrzucam luz i obroty opadną do prawie zera lub np 300 i wracają na 1 tyś.Po niedzieli przyjdą mi nowe świece NGK nie wiem czy to pomorze.Posiadam instalację nową,2 generacji ,sterownik Bingo s4,byłem dzisiaj u gazownika,niby ustawił ale nadal nie ma za bardzo poprawy,mieliście może taki problem,dodam że na PB chodzi normalnie,proszę o jakieś rady,oczywiście sonda działa,talerzyk prosty itd
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Zazwyczaj takie rzeczy się dzieją gdy instalacja gazowa jest źle wyregulowana albo zainstalowana.
Jeszcze na próbę możesz odłączyć potencjometr przepływomierza i pojeździć aby sprawdzić czy będzie się tak działo. Dlatego pisze aby to sprawdzić bo przy pracy na gazie przepływomierz inaczej pracuje ze względu że nie działa na niego ciśnienia benzyny.
Jeszcze na próbę możesz odłączyć potencjometr przepływomierza i pojeździć aby sprawdzić czy będzie się tak działo. Dlatego pisze aby to sprawdzić bo przy pracy na gazie przepływomierz inaczej pracuje ze względu że nie działa na niego ciśnienia benzyny.
prawdopodobnie problem został rozwiązany,otóż,jak wspomniałem kupiłem świece Bosha Super Plus,sprzedawca mówił że będzie ok,niestety takie świece może i mogą być do 2.3 NG,ale nie są fabrycznie zalecane,auto po wymianie świec może jest żwawsze przy wyższych obrotach,ale kuleje na wolnych,założyłem na próbę stare oryginalne i obroty są ok,ale świece są już stare,niemiec pewnie latał na nich trochę czasu,po niedzieli przyjdą takie jak zaleca producent NGK,napiszę o efektach,po montażu,dzięki za pomoc.