Witam,
W internecie przeczytałem sporo artykułów na temat montażu blosa. Pytanie do znawców tematu: czy montaż tak jak na zdjęciu będzie znacznie się różnił pod względem osiągów od montażu blosa bezpośrednio do obudowy wtrysku? Nie miałem jak inaczej tego zainstalować, może tak zostać? Gaz jeszcze nie podłączony.
[1.8 pm] odleglość blos -> przepustnica
- karolas123
- Forum Audi 80
Na razie mówię nic nie podłączone, jeździć też nie jeżdże. Sobota i nie mam skąd filtra załatwić. I nie mam pomysłu jak by to skrócić można. Ta obudowa wtrysku od VW ma w środku profil który uniemożliwia założenie w innym kierunku. Nawet jesli bym powycinał i zalożył żeby otwór był skierowany w stronę błotnika to nie będzie miejsca jak założyć blos. I tak nie dobrze i tak nie dobrze :evil:
[ Dodano: 2012-04-21, 14:46 ]
A filtr to pewnie jakiś stożek się da bo nic innego nie wejdzie + ściana grodziowa żeby za bardzo się nie nagrzewało.
[ Dodano: 2012-04-23, 07:42 ]
ostatnio udało mi się zmodzić obudowę wtrysku od golfa a wygląda to tak:
Przymierzałem pod maską i wszystko się mieści, jedynie blos jest lekko pochylony. Dziś montaż - mam nadzieję że gazownicy zabeczkują mi końcówki rurek miedzianych bo sam nie mam tej praski :-|
[ Dodano: 2012-04-23, 20:15 ]
No to zrobiłem. Myślę że wyszło całkiem nieźle:)
[ Dodano: 2012-04-21, 14:46 ]
A filtr to pewnie jakiś stożek się da bo nic innego nie wejdzie + ściana grodziowa żeby za bardzo się nie nagrzewało.
[ Dodano: 2012-04-23, 07:42 ]
ostatnio udało mi się zmodzić obudowę wtrysku od golfa a wygląda to tak:
Przymierzałem pod maską i wszystko się mieści, jedynie blos jest lekko pochylony. Dziś montaż - mam nadzieję że gazownicy zabeczkują mi końcówki rurek miedzianych bo sam nie mam tej praski :-|
[ Dodano: 2012-04-23, 20:15 ]
No to zrobiłem. Myślę że wyszło całkiem nieźle:)
- karolas123
- Forum Audi 80
Ja blosa używkę kupiłem i warto według mnie, jest teraz czym wyprzedzać, obroty równiutkie na jałowym, fajnie wkręca się w wyższe partie a ile pali to nawet nie wiem nie miałem okazji dłuższych tras robić teraz tylko do roboty, nad jezioro i trochę po mieście się pokręcić. A gaz tylko wyregulowany na oko.