Od kolegi udało mi się w końcu zdobyć antenę. Po całkowitym rozpatrzeniu, zauważyłem, że mój kabel POWER Radio [ dający prąd na antenę ] jest po prostu w izolacji. Podłączyłem go z takim białym [ jak przy lampce z tyłu ] i w końcu z tyłu miałem 10V... :lol:
Podłączyłem do radia przewód antenowy i ten biały od [prądu]... I od razu radio zaczęło jakby głośniej SZUMIEĆ...jednak nawet ustawione radio po po prostu zamieniało się w SZUM!. A bez prądu chociaż gra... CO JEST NIE TAK? :-|
Panowie mieliście taki problem? Bo ja już z tą anteną wariuje <lol>.
Radio sprawdzałem, działa i wyszukuje stacje jednak tylko wtedy, gdy za antenę robi śrubokręt. <rotfl>
Radio - wzmacniacz pogarsza odbiór
Radio - wzmacniacz pogarsza odbiór
Ostatnio zmieniony 26 paź 2012, 11:35 przez jmuhha, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Separator nie wchodzi w grę. Stosowany jest jeżeli antena ma wzmacniacz w stopie i jest zasilany gorącą żyłą kabla antenowego. Separuje on wtedy sygnał radiowy od zasilającego stąd jego powszechna nazwa.
Antenę kupiłeś z 80-tki czy z nowszego auta bo od tego sporo zależy. Nowsze miały rozwiązanie, o którym napisałem wcześniej. W przypadku uszkodzonego wzmacniacza (który zmienił się de facto w tłumik będą podobne objawy jak te o których piszesz).
Antenę kupiłeś z 80-tki czy z nowszego auta bo od tego sporo zależy. Nowsze miały rozwiązanie, o którym napisałem wcześniej. W przypadku uszkodzonego wzmacniacza (który zmienił się de facto w tłumik będą podobne objawy jak te o których piszesz).
-
- Forum Audi 80