[B4 1Z 1.9 TDi Automat] Problem z jazdą do przodu
[B4 1Z 1.9 TDi Automat] Problem z jazdą do przodu
Witam.
Czy automat z B4 2.0 Benz. będzie pasował do mojej? Bo mój nie chce jechać do przodu. Tylko wsteczny działa. A ciężko zdobyć skrzynię do 1.9 TDi.
Pozdrawiam
Czy automat z B4 2.0 Benz. będzie pasował do mojej? Bo mój nie chce jechać do przodu. Tylko wsteczny działa. A ciężko zdobyć skrzynię do 1.9 TDi.
Pozdrawiam
- karolas123
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- damianek1234561
- Forum Audi 80
kolego pierwsze co sprawdz olej jesli do kitu albo za malo to wymien jak sciagniesz miske tam masz filtr jak go odkrecisz masz takie zaworki (chyba 5) trzymaja sie na gumkach troszke sily z wyczuciem i schodza wydmuchaj je daj nowy filtr zalej olej i sprawdz a jesli to nie podziala to skrzynia do naprawy bo sam nic nie zrobisz a ciezko jest opisac krok po kroku automatow
Olej w skrzyni i filtr wymieniony, co się dało wyczyszczone. Nadal nic... Samo auto jest super ale bez sprawnej skrzyni nie kupię. Muszę mieć sprawny wozik.
Update 05.06.2012
Dzisiaj otrzymałem nowe informacje nt. objawów awarii. Otóż okazuje się, że po uruchomieniu silnika, gdy włączymy tryb pracy do tyłu, auto jedzie, natomiast gdy wybierzemy jakikolwiek inny tryb pracy, na desce rozdzielczej pokazuje, że jest włączony tryb "D" (bez względu na to czy to jest "N" 1-2-3-D) zawsze"D" i dodatkowo włączają się światła cofania. ale jedzie do tyłu tylko na "R". ma ktoś pomysł? Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-06-05, 23:22 ]
Jeszcze jedno. Może skrzynia z VW Passat by pasowała, tylko która...
Update 05.06.2012
Dzisiaj otrzymałem nowe informacje nt. objawów awarii. Otóż okazuje się, że po uruchomieniu silnika, gdy włączymy tryb pracy do tyłu, auto jedzie, natomiast gdy wybierzemy jakikolwiek inny tryb pracy, na desce rozdzielczej pokazuje, że jest włączony tryb "D" (bez względu na to czy to jest "N" 1-2-3-D) zawsze"D" i dodatkowo włączają się światła cofania. ale jedzie do tyłu tylko na "R". ma ktoś pomysł? Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-06-05, 23:22 ]
Jeszcze jedno. Może skrzynia z VW Passat by pasowała, tylko która...