[B3 RU] Spadaja obroty podczas Hamowania
[B3 RU] Spadaja obroty podczas Hamowania
witam mam audi80 b3 zsilnkiem 1.8 Ru na samej benzynie i gazniku keihin
i pewien dziwny problem
mianowicie jak jade powiedzmy 80km/h na prostejdrodze wrzucam na luz ev sprzeglo puszczam pedal gasu i obroty spadaja do 1000/1100 obr/min ale gdy zaczne hamowac obroty spadaja do 200 czasem nawet 100 wtedy albo auto przygasa i obroty wzrastaja same albo musze pomoc przez dodanie gazu.
dodaje ze filtr paliwa nowy pompa tez raczej pompuje i w baku bylo ok 20L
co moze byc przyczyna?
i pewien dziwny problem
mianowicie jak jade powiedzmy 80km/h na prostejdrodze wrzucam na luz ev sprzeglo puszczam pedal gasu i obroty spadaja do 1000/1100 obr/min ale gdy zaczne hamowac obroty spadaja do 200 czasem nawet 100 wtedy albo auto przygasa i obroty wzrastaja same albo musze pomoc przez dodanie gazu.
dodaje ze filtr paliwa nowy pompa tez raczej pompuje i w baku bylo ok 20L
co moze byc przyczyna?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
A moze spróbój czegoś takiego;bierzesz WD40 lub inny podobny preparat i na zapalonym silniku psikasz po wszystkich wezykach,rurkach zwracając szczególna uwage na wszystkie załamania i zagięciach.Ja tak znalazłem nieszczelność,silnik albo równiej pracuje albo przygasa.A tak w ogóle to ten twój gaznik jest ze sterowaniem elektronicznym,czy mechanicznym,bo ja miałem kiedys do czynienia z gaznikami piertburg i wiwm ze te bez zadej elektroniki ,zadnych podłaczonych kabelków sa najmniej awaryjne