[B4 1.9. TDI 1Z] Centralny zamek-zamyka ale nie otwiera
[B4 1.9. TDI 1Z] Centralny zamek-zamyka ale nie otwiera
Witam
Mam taki problem. Coraz częściej zdarza mi się, że centralny zamek nie otwiera mi drzwi. Z zamykaniem nie ma problemu. Czasami jak chcę otworzyć drzwi - przekręce kluczyk i słychać w bagażniku tak jakby coś pyknęło, jakby się blokowała pompka. Czasami w czasie jazdy się otwiera a czasami po dłuższej chwili albo wcale. Może ktoś wie co to może być.
z góry dzięki
Mam taki problem. Coraz częściej zdarza mi się, że centralny zamek nie otwiera mi drzwi. Z zamykaniem nie ma problemu. Czasami jak chcę otworzyć drzwi - przekręce kluczyk i słychać w bagażniku tak jakby coś pyknęło, jakby się blokowała pompka. Czasami w czasie jazdy się otwiera a czasami po dłuższej chwili albo wcale. Może ktoś wie co to może być.
z góry dzięki
Witam! Ja bym raczej obstawiał zimne luty na płytce pompki centralnego. Miałem podobną sytuację, tylko u mnie nie chciało zamknąć. Dopiero otwarcie i trzaśnięcie tylnymi drzwiami powodowało zadziałanie centralnego zamka. Poprawiłem wszystkie luty i problem ustąpił.
Gdyby to była nieszczelność to pompka pracowała by dość długo przy próbie otwarcia a kolega nic nie napisał, że pompka pracuje znacznie dłużej niż standardowo.
Gdyby to była nieszczelność to pompka pracowała by dość długo przy próbie otwarcia a kolega nic nie napisał, że pompka pracuje znacznie dłużej niż standardowo.
-
- Forum Audi 80
Podczepię się pod temat, ponieważ mam podobny problem i nie wiem jak się za niego zabrać. Otóż w mojej audicy (Avant, TDI, 1Z) mam centralny zamek na pilota. Zawsze wszystko działało, ale jakiś czas temu przestało działać częściowo tzn. centralny z pilota zamyka, ale nie otwiera auta, a jak kluczykiem otwieram auto to wszystko jest ok.
Zastanawiałem się nad siłownikami, ale jakby coś było nie tak to z kluczyka też bym nie otworzył, a otwierania i zamykanie z kluczyka działa bez zarzutu. Z pilota natomiast wszystko zamyka (i miga światłami awaryjnymi 2 razy), a jak otwieram to mignie awaryjnymi raz i w kabinie zapalają się światła - czyli wszystko jakby było w porządku bo komputer robi wszystkie rzeczy (zapala światło w kabinie i miga awaryjkami) tak jak być powinno.
Czy ktoś może mi pomóc ? Miał ktoś podobny problem ?
Proszę o pomoc i pozdrawiam.
Zastanawiałem się nad siłownikami, ale jakby coś było nie tak to z kluczyka też bym nie otworzył, a otwierania i zamykanie z kluczyka działa bez zarzutu. Z pilota natomiast wszystko zamyka (i miga światłami awaryjnymi 2 razy), a jak otwieram to mignie awaryjnymi raz i w kabinie zapalają się światła - czyli wszystko jakby było w porządku bo komputer robi wszystkie rzeczy (zapala światło w kabinie i miga awaryjkami) tak jak być powinno.
Czy ktoś może mi pomóc ? Miał ktoś podobny problem ?
Proszę o pomoc i pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Uszkodzony master w drzwiach kierowcy, lub przełamane kable sterujące.pok3r pisze:Witam. Żeby nie zakładać nowego tematu to tutaj zapytam. Co się mogło zepsuć że jak otwieram drzwi kierowcy kluczykiem to centralny zamek nie otwiera ani nie zamyka całego samochodu. Od strony pasażera otwiera przez bagażnik otwiera i przez pilot centralnego zamka też otwiera.