[b4 2.6 ABC] Modyfikacje - jaki wydech z konkretnym gangiem
[b4 2.6 ABC] Modyfikacje - jaki wydech z konkretnym gangiem
Witam i rzucam temat może ktoś juz próbował. Otóż ze względu na fakt że tak czy inaczej wydech w moim autku nadaje sie do wymiany chciałbym założyć coś co bedzie dawało piekny głęboki, gardłowy tłusty basowy gulgot (zbliżony najbardziej jak to możliwe do amerykańskiej v8) wiem że mozna bo silniczek 2,6 ma potencjał. Nie wiem które elementy mają największy wpływ na dźwięk i tutaj chciałem się was poradzić co zrobić może ktoś już próbował zrobić taki przy którym ziemia drży ale policjanci nie zabierają dowodów a babcie na przystankach nie podskakują do góry jak przejezdżasz. Uwaga nie chodzi mi broń boże o pierdziawke zamiast końcowego tłumika bo to nie ten dźwięk (za płytki i i za mało gardłowy a przy tym za glośny) wydaje mi się ze źródło za daleko od a poza tym jedyne co on daje to hałas w środku a na tym tez mi nie zależy bo często podrużuję. Oczywiście liczę się z tym że będzie głośniej niż jest teraz :mrgreen: i o to chodzi. Jeżeli ktos z was zmiezył sie z tematem to bardzo prosze o newsy co i jak
Ostatnio zmieniony 15 lut 2011, 22:32 przez kubaturka, łącznie zmieniany 1 raz.
- siwusek216
- Forum Audi 80
O AKP kolega chyba myślał. Co do tego dzwięku to nie wiem, nie znam się. V6 jest bardzo dobrym silnikiem do uzyskiwania ładnego dzwięku. Ja tam wszystko zawsze zostawiam w oryginale i tylko przebijam katalizator. Co do ładnego dżwięku to wystarczy zrobić dobry dolot zimnego powietrza z jakimś stożkiem, ja mam najprostszy z allegro za 35 zł i ładny dżwięk wydobywa się spod maski. Tłumiki olewam, strumiennice też. Nie warto szkoda czasu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nowy Wydech W 2.6 V6!!!
Witam!!!
Ostatnio w swoim audi 2,6 v6 wstawiłem nowy tłumikm,i wyciąłem katalizatory,efekt jest taki link do filmiku. Tutaj
Ostatnio w swoim audi 2,6 v6 wstawiłem nowy tłumikm,i wyciąłem katalizatory,efekt jest taki link do filmiku. Tutaj
Ostatnio zmieniony 13 paź 2007, 18:31 przez kamilB4, łącznie zmieniany 1 raz.
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
Mhm jeżeli chodzi o wygląd to ta końcówka tego tłumika jest bardzo brzydka i zupełnie nie pasuje moim zdaniem (dwururka to jest to ) Dzwięk nawet nawet, ja po wycięciu katalizatora i wspawaniu rury pozostałem jak narazie przy oryginalnym wydechu i jestem zadowolony jest troszke głośniej ale tyle o ile trzeba Pozdrawiam
Ps: A co zamiast katów wstawiłeś?
Ps: A co zamiast katów wstawiłeś?
A Mi sie właśnie podobają takie tłumiki,a w quattro nie ma miejsc na większy tłumik ponieważ jest za mało miejsca(most przeszkadza) dlatego chodziło mi o jak najkrutszy tłumik,ten ma 40cm a ten np. dwururka ma długośc 63cm,i tu sie temat zamyka nie ma krótszego tłumika dwururki niż 63cm,dlatego założyłem ten bo z innym byłyby kombinacje. W miejsce katalizatorów wstawiłem rurkę.