[Audi 80 b4 1.9 tdi 90KM ]-problem ze świecami żarowymi
[Audi 80 b4 1.9 tdi 90KM ]-problem ze świecami żarowymi
Witam gorąco wszystkich klubowiczów.Zwracam się do was o pomoc a mianowicie mam problem z audi 80 b4 tdi 92r sedan.Problem jest ze świecami żarowymi, nie mogę odpalic auta ponieważ cały czas świeci kontrolka grzania świec żarowych świece żarowe są ok.Myśle że siadł przekaznik tylko nie wiem gdzie sie znajduje.Prosze o pomoc ewentualnie numer symbol przekaznika lub ewentualnie inną opcje usterki.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Nic nie ma ,jak pisze trepek, bo i tak nie grzeją teraz 8-) Jedynie może to świadczyć o tym , że coś jest nie halo z osprzetem... tak jest na pierburgu i to trochę dziwne ,bo na boschu zazwyczaj świeci się check engine .Auto pod vaga i patrzymy jakie błedy meldujeSTASEK pisze: Auto nie odpala kontrolka świec cały czas świeci nie gaśnie (jak to co ma?)
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Ano może ,tyle że raczej to nie będzie przyczyną że nie można odpalić ,także tak nagle ani woda w filtrze ani tym bardziej świece , nie unieruchomią nam silnika .Przyczynę powinno być widać po podłączeniu vaga i odczytaniu błędów.Stawiam na coś z dawkowaniem paliwa ,czyli wiadomo co 8-)gibaj pisze:wadliwy czujnik może załączać świece teraz w lato bo np może pokazywać temp -15
Tak jest na przepływce pierburga i nastawniku indukcyjnym.spiczi pisze:W passacie jest tak, że kontrolka świec robi za check engine, i to ona sygnalizuje błędy. Również ona "odpowiada" za immo. Jak mi padł przekaźnik nr109 zasilania pompy i Ecu, to auta odpalić nie szło i kontrolka świec nie gasła.
Na nastawniku potencjometrycznym jest check który odpowiada za błędy, kontrolka świec najczęściej informuje o wodzie w filtrze.
Kolega STASEK, ma autko z 92r. i raczej na pewno nastawnik potencjometryczny.