[2.0 ABK] gaśnie na zimnym silniku
Na krótko silniczka na 100% nie sprawdzisz ja tak miałem niby na krótko chodzi a nie działał poprawnie wstawiłem działający i teraz autko na wolnych śmiga równo. Jeżeli obroty ci spadają poniżej 750 to sprawdź czy działa ci wyłącznik przepustnicy (było na forum), oraz szczelność wszystkich przewodów gumowych.
-
- Forum Audi 80
szczelnosc mam okej, wszystkie wezyki podokrecane itd bo juz to sprawdzalem, a w ktorym miejscu jest ten czujnik przepustnicy? to jest to dziwne pod przepustnica? jak to sprawdzic? a ten zaworek powietrza dwudrozny kolo cewki mam drugi ze sprawnego auta. a on jest sterowany tym czyjnikiem przepustnicy??
czujnik przepustnicy jest w tym artykule http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... nfo/id,47/
w artykule jest ujęta przepustnica oraz włącznik który należy wyregulować.
w artykule jest ujęta przepustnica oraz włącznik który należy wyregulować.
SZKODNIK82 .Masz prawdopodobnie dwa problemy .To ,że gasnie na zimnym gaz to się zdarza . Natomiast sprawdż czy przewód gumowy co idzie do "gażnika" z parownika gazu jest odpowiednio zamocowany. Czujesz zapach gazu ? Jeśli wszystko OK to się nie przejmuj.Natomiast za te dziwne obroty to u mnie był odpowiedzialny czujnik temp. płynu ,ten niebieski.
Witam .Podpinam się pod temat z podobnymi problemami,wszystko było ok. do chwili strzału .Zmieliło przepływkę ,ale doprowadziłem ją do stanu używalności żeby tylko dojechać do chaty ,silnik chodził równo ,nie szarpał ... tylko gasł na wolnych obrotach .Kiedy ręcznie przytrzymywałem linkę powyżej granicy gaśnięcia obroty falowały:( Dojechałem zgasiłem silnik ...i trup nie moge go odpalić . Co wymienić w pierwszym rzędzie wiem ,świece ,kable ,kopułka kpl. PRZEPŁYWKA:((( i teraz pytanie mam przepływomierz z numerem037 906 301c czy moge założyć z nr ....301 ? i co jeszcze po strzale mogło się spier...? sprawdziłem brak iskry .
Pozdro:)
Pozdro:)
Ostatnio zmieniony 22 maja 2012, 02:52 przez kamikaze, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80