[B4 ABT]Po zmianie reflektora, drugi zaczął słabiej świecić
[B4 ABT]Po zmianie reflektora, drugi zaczął słabiej świecić
Mam taki problem, musiałem wymienić lewy reflektor przedni, wymieniłem na DEPO, po tej wymianie prawy reflektor świeci wyraźnie słabiej niż świecił wcześniej, a w dodatku nie pali się w nim postojówka, jak włączę postojówki to pali się zarówka H4 słabym światłem, wymiana żarówek nie pomaga, nowy reflektor świeci bardzo ładnie
- damianek1234561
- Forum Audi 80
- damianek1234561
- Forum Audi 80
ewidentnie jest gdzies zwacie na kablach zrob tak wyjmij prawa zarowke i zobacz czy dalej pali ci sie kontrolka dlugich jesli tak to podlacz ja spowrotem i wyjmij lewa ta przy ktorej bedzie sie palic kontrolka to kostka do wymiany na nowa no chyba ze przy mntazu nowej lampy cos uszkodziles i kabelki stykaja sie ze soba ... musisz wszystko dokladnie obejrzec
- damianek1234561
- Forum Audi 80
ostatnio miałem coś podobnego w swojej po wymianie lamp. chodziłem kombinowałem, 3 razy rozbierałem pająka wyprułem połowę instalacji i wszystko niepotrzebnie. W końcu znajomy elektryk spojrzał i co się okazało w prawej lampie w kostce były źle złożone kable (zamienione miejscami). Po rozebraniu lampy i ustawieniu przewodów w odpowiednie kolejności kolorami wszystko zaczęło normalnie działać.
wymieniłem gniazdo z kablami w prawej lampie i świeci tak jak powinna, żeby to zrobić musiałem rozebrać lampę, no ale w tej nowej też musiałem wymienić gniazdo więc już wiedziałem jak to robić, trzeba trochę nakręcić regulacją, i próbować wyjąć to gniazdo, z początku może się wydawać, że nie ma opcji żeby je wyjąć ale jak się pokombinuje to wychodzi