[B3 6A] Wyciek oleju i "chrobotanie"
moze jest ktos kto to wymienial i sie wypowie mianowicie interesuje mnie czy trzeba do przedniej panewki wyciagac caly walek czy wystarczy odkrecic z niego kolo, obudowe z simeringiem i to wszystko ogolnie czy panewka przejdzie przez poczatek walka czy trzeba ja wkladac od du.y strony walka, bo niewiem czy rozbierac caly przod czy tylko do rozrzadu czyli wentylatory up i troche miejsca bedzie??
-
- Forum Audi 80
Właśnie kupiłem panewkę i pojawiły się spore wątpliwości: otóż nowa panewka ma wyczuwalny palcem rancik na zamku, a po zmierzeniu suwmiarką (wiem że nie powinno się nią tego robić, ale nie mam mikromierza) wykazuje lekką owalizację rzędu kilku dziesiątych milimetra. Z tego co wiem luz na panewce ma być rzędu setek a nie dziesiątek. Ale może ona sama się dopasuje i dotrze? Czy sprzedali mi złom?
to tak u siebie w aad chlodnice A/C odchylilem na bok chlodnice wody wyciaglem calkowicie gorny pas z reflektorami up oczywiscie zderzak tez up i dojscie jest eleganckie , co do panewek te ktore dostalem z IC tez nie wygladaja mi na jakies super extra ale coz innych nie ma ale ja i tak jej nie wymieniam bo jest w pieknym stanie jedynie tak jak pisalem krawedz walka mi sie ulamala i tu lezal moj problem wlasnie jestem na etapie poszukiwania walka jak dobrze pojdzie to za ok 20min powinienem miec nowy a jak nie to bedzie klops hehe;)
No niestety wtopa i porażka na całej linii. Wątpliwości dotyczące nowej panewki sprawdziły się, po wbiciu jej nawet nie da się wałka włożyć. Na dodatek zapomniałem o klinie na wałku i najprawdopodobniej wpadł mi do środka. Czyli ściąganie miski. Czad. Na dodatek po zdjęciu starej panewki okazało się że ktoś pokancerował gniazdo panewki śrubokrętem.
Edit: wałek włożyłem, ale na moje oko i tak ciężko chodzi, po założeniu koła zębatego trzeba użyć sporej siły ręką aby go obrócić. Bez koła nie ma szans go ręką przekręcić. Tak ma być? Bo mi sie wydaje że nie... Na starej panewce o wiele lżej chodził, dało się go bez koła zębatego ręką obracać. Oczywiście panewkę kupiłem nominał.
Edit: wałek włożyłem, ale na moje oko i tak ciężko chodzi, po założeniu koła zębatego trzeba użyć sporej siły ręką aby go obrócić. Bez koła nie ma szans go ręką przekręcić. Tak ma być? Bo mi sie wydaje że nie... Na starej panewce o wiele lżej chodził, dało się go bez koła zębatego ręką obracać. Oczywiście panewkę kupiłem nominał.
az tak ciezko to wydaje mi sie nie powinno chodzic bo po odpaleniu szybko sie wypali hmmm niewiem jak ci pomoc ja swojej panewki nie wymieniam bo jest w dobrym stanie a te chrobotanie powodowal uszkodzony walek ktory niestety bede mial we wtorek aha jak by ktos chcial z serwisu walek to koszt 1460zl i 3tygodnie oczekiwania hahahah;) na allegro w dobrym stanie 50zl