Przeskakuje przód !!! POMOCY
-
- Forum Audi 80
Przeskakuje przód !!! POMOCY
Witam;) Mam problem ze swoją audi 80 b3. Otóż jak stoje w miejscu i skręce kołami na max i zaczynam ruszać to cały przód tak jakby mi przeskakiwał na kołach. najlepiej jest to widać i słychać na niewielkiej ilości piasku na asfalcie bo wtedy tak ten piasek dziwnie zbiera. Wymieniałem końcówki drążków, łaczniki stabilizatora , tuleje na wachaczach i ustawiałem zbieżność, sworznie mam dobre , i wymieniałem prawy przegub . Czy to może być wina lewego przegubu bo wydaje mi się jakby zaczynał trykać . I jeszcze jedno ; jak nieraz skręcam w miejscu w jedno lub w drugą stronę to coś mi strzela przy prawym kole tak jakby coś zachaczało i po chwili słychać takie puknięcie ... Co może jej być??? Proszę o jak najszybszą odpowiedź ))
U mnie przyczyną takiego jakby uskakiwania koła była nieustawiona zbieżność po jakiejś tam wymianie. Chyba końcówki na drążkach kier. to były .
Do tego popiskiwały mi opony przy WOlnej jeżdzie ( np. rondo i na ostrych zakrętach). Ustawiłem zbieżność i problem zniknął.
Od tego bym zaczął, bo to proste i jak się zrobi samemu to nic nie kosztuje.
Do tego popiskiwały mi opony przy WOlnej jeżdzie ( np. rondo i na ostrych zakrętach). Ustawiłem zbieżność i problem zniknął.
Od tego bym zaczął, bo to proste i jak się zrobi samemu to nic nie kosztuje.
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt: