Witajcie na pobliskim szrocie znalazłem auto co ma sekfencje BRC tylko nie wiem jaka dokładnie jak zaczalem szukac to znalazłem 3http://lpg-brc.pl/
i zastanawiam sie czy to bedzie dzialac w ABK na FULL GRUPIE bo mysle o zmianie z II gen bingo s na sekfencje bo moj mikser 30mm sporo zabiera mocy najpierw myslalem nad diego g3 ale kpl zestaw pod maske to ok 700 800zł a ze szrotu wyrwałbym to za pół darmo
[B4 ABK] czy BRC bedzie działac
-
- Forum Audi 80
Re: [B4 ABK] czy BRC bedzie działac
daruj sobie, wyrwiesz ze szrotu, nie ma zadne gwarancji w jakiej kondycji sa wtryskiwacze, reduktor, elektronikakonradnutlok pisze:Witajcie na pobliskim szrocie znalazłem auto co ma sekfencje BRC tylko nie wiem jaka dokładnie jak zaczalem szukac to znalazłem 3http://lpg-brc.pl/
i zastanawiam sie czy to bedzie dzialac w ABK na FULL GRUPIE bo mysle o zmianie z II gen bingo s na sekfencje bo moj mikser 30mm sporo zabiera mocy najpierw myslalem nad diego g3 ale kpl zestaw pod maske to ok 700 800zł a ze szrotu wyrwałbym to za pół darmo
zaloz sobie blosa wyjdzie ci najtaniej
-
- Forum Audi 80
blos to wydatek ok 500zł i jeszcze nie wiem czy to wyrobi na bingo s4 w sumie sterownik sterownikiem ale blos = rzezba dolotu co nie zapewnia 100%poprawnego działania, probowałem juz z mikserami wystarczy ze dalem 34 albo 36 juz nie pamietam to juz nie moglem ustawic zeby mial mieszanke jak trzeba bo na wolnych bylo ok a przy jezdzie było za ubogo i sie dławił.
A sekfencja to pewna inwestycja tylko ze nie mała w poblizu gazownik nie poleca tego ani tego bo na blosa powiedzial ze nie ma sensu bo wiecej bedzie palił a sekfencji sie nie opłaca a ja checi nabrałem na sekfencje jak z nudów wywaliłem mikser i przejechałem sie na benzynie i od 2tys do konca banan nie zchodził z ust :mrgreen:
A sekfencja to pewna inwestycja tylko ze nie mała w poblizu gazownik nie poleca tego ani tego bo na blosa powiedzial ze nie ma sensu bo wiecej bedzie palił a sekfencji sie nie opłaca a ja checi nabrałem na sekfencje jak z nudów wywaliłem mikser i przejechałem sie na benzynie i od 2tys do konca banan nie zchodził z ust :mrgreen:
konradnutlok, kolego chyba pomyliłeś blosa z mikserem!? koszt blosa nowego to ok 400zł za nowy lub ok 200-250zł za używkę. do blosa potrzeba tylko parownik i kawałek węża rzeźby to raczej nie potrzeba w ABK ponieważ średnica i kształt dolotu pasuje do blosa jak ulał, nie widzę powodu by wydawać 2000 jeżeli za 1/4tej sumy można mieć to samo i do tego niezawodne bo niema się tam co zepsuć a co do spalania na blosie.... to proszę cię kolego: Załóż Blosa pojeździj przynajmniej pół roku i wtedy się wypowiadaj,a nie słuchasz pożalsięboże gazowników. Bo każdy gas-majster będzie ci proponował coś co jemu bardziej się opłaca.
-
- Forum Audi 80
Ja nie mowie nic o 2000zł tylko miałem na myśli montaż kme diego g3 z takiej racji że posiadam aktualnie bingo s i podłączenie diego to już bułka z masłem bo praktycznie wszystko mam pociągnięte aby przerobić wtyczkę a taki zestaw pod maskę czyli wtryski parownik i centralka to koszt ok 700-800 zł. A na blosie pozostaje jeszcze ryzyko strzału
jezdze na blosie na mechanicznym wtrysku w dwoch autach, tam to dopiero jest ryzyko strzalu a nigdy jeszcz nawet nie prychnelo...konradnutlok pisze:Ja nie mowie nic o 2000zł tylko miałem na myśli montaż kme diego g3 z takiej racji że posiadam aktualnie bingo s i podłączenie diego to już bułka z masłem bo praktycznie wszystko mam pociągnięte aby przerobić wtyczkę a taki zestaw pod maskę czyli wtryski parownik i centralka to koszt ok 700-800 zł. A na blosie pozostaje jeszcze ryzyko strzału
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Co co ABK to ręczę i polecam sekwencję. Nawet Stag300 daje rade na parowniku do 150 KM. Jedynym warunkiem są szybkie i precyzyjne wtryskiwacze (odradzam Valteki, lepsze są już OMVL reg fast lub trochę droższe dream fast, no a matrixy to już całkiem super). Do tego lepiej wyjąć kolektor (ważne by dobrze się wwiercić, w równych odległościach od wtryskiwaczy benzynowych). No i żeby sterownik gazu brał sygnał z sondy a nie z emulatora. u mnie na Valtekach da się uzyskać radość z jazdy. No i spokój o przepływomierz. Tylko potrzebny do tego kumaty gazownik.
A z tą sekwencją to trochę przesadził. Butlę już masz, przewody są. Co jak co ale fachowiec (gazownik) powinien polecać tan gaz. Chyba, że nie zna się albo na gazie (jak to przerobić) albo kompletnie nie zna ABK. Nie wypowiadam się o wtrysku mechanicznym (nie znam się) bo koledzy wiedzą lepiej ale sekwencja to gaz stworzony do ABK. Raz włożysz i śmigasz za 30 zeta 100 km po mieście.
A z tą sekwencją to trochę przesadził. Butlę już masz, przewody są. Co jak co ale fachowiec (gazownik) powinien polecać tan gaz. Chyba, że nie zna się albo na gazie (jak to przerobić) albo kompletnie nie zna ABK. Nie wypowiadam się o wtrysku mechanicznym (nie znam się) bo koledzy wiedzą lepiej ale sekwencja to gaz stworzony do ABK. Raz włożysz i śmigasz za 30 zeta 100 km po mieście.
-
- Forum Audi 80
"Moj" gazownik polecił mi sekfencje V tech czy V tec nie wiem jak sie pisze ale ja wolałbym diego g3 bo sam bym sobie załozyl bo jak pisałem mam juz wszystko poprowadzone nawet kolory kabli sa takie same a II gen bingo s chetnie bym odsprzedał. Co do firmy kme nie moge nic złego powiedziec bo sam sobie reguluje i wszystko gra ale jakby ode mnie zalezało to moj ABK juz dawno by chodził na sekfencji tylko poprzedni własciciel chciał wszystko "po taniośći" dlatego wsadził II gen i to jeszcze musialem wszystko sam poustawiac bo niekumaty gaziaz ustawił to tak ze jechało to wolniej jak maluch