Mam takie pytanie całość nagłośnienia w aucie mam ori przód i tył NOKIA , podłączam subwoofer Nokii pod instalacje i problem jest tego rodzaju że zasilanie w kostkach jest , dźwięk na kablach też jest ,a nie gra ( głośnik sprawny gra bo sprawdzony) ktoś wie w czym tkwi diabeł . Dodam że nie mam ori radia .
Ma ktoś jakiś schemat instalacji ?
Liczę na pomoc
[Cabrio] Subwoofer Nokia - problem
[Cabrio] Subwoofer Nokia - problem
Ostatnio zmieniony 26 paź 2012, 11:31 przez wysio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
tak, bo te glosniki z tyłu w cabrio są zapewne takie jak w coupe i innych czyli z własnymi wzmacniaczami i one potrzebują sygnału uruchamiającego je , czyli takiego jakbys budował instalkę audio ze wzmacniaczem. W takim przypadku radio odpala osobnym kabelkiem wzmacniacz. Myślę, że tam jest pies pogrzebany <ok>
chodzi oto że tylne mi grają ale sub nieodpala jak one grająUFOtm pisze: tak, bo te glosniki z tyłu w cabrio są zapewne takie jak w coupe i innych czyli z własnymi wzmacniaczami i one potrzebują sygnału uruchamiającego je , czyli takiego jakbys budował instalkę audio ze wzmacniaczem. W takim przypadku radio odpala osobnym kabelkiem wzmacniacz. Myślę, że tam jest pies pogrzebany <ok>