Chicken?Maszu pisze:odpowiedzialbym Ci na to tak jak spaj przykazal ale banem mnie poszczuli :mrgreen:
[B4]Quattro Avant od eSPe
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
A jeżeli choćby, to co?eSPe pisze: to Irek jest spiritus movens akcji pewnie
Maszu, już to kiedyś komuś mówiłem, ale specjalnie dla Ciebie powtórzę: zakamuflowany czy nie, wulgaryzm zawsze będzie wulgaryzmem. Na tym Forum się nie rzuca mięsem i koniec, bez względu na to czy to komuś podchodzi, czy nie.Maszu pisze: nie napisalem doslownie zadnego wulgarnego slowa...
Amen! Teraz to juz bede przestrzegał tego! :mrgreen:IC69 pisze:zakamuflowany czy nie, wulgaryzm zawsze będzie wulgaryzmem. Na tym Forum się nie rzuca mięsem i koniec, bez względu na to czy to komuś podchodzi, czy nie.
czuje sie wyrozniony, dziekujeIC69 pisze:ale specjalnie dla Ciebie powtórzę
Dobra Icek, koniec OT,
Ty napisal co musial, ja przeczytal i odpisal co musial. Git jestę! :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 29 maja 2012, 23:08 przez Maszu, łącznie zmieniany 3 razy.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Dawaj, bo się późno robi.
:?: :?: :?:eSPe pisze:Przy okazji przejrzany zostanie układ chłodzenia bo coś mi chłodnica w 2 miejscach posikuje płynem (więc podejrzewam że kończy żywota) i od razu zrobi się porządek z grzechotką pod autem (wydmuchane katy i dziurawy środkowy tłumik).
Irku jako współskazaniec doli/niedoli posiadania AAH co byś doradził?
Jak już zajrzałeś w temat to skorzystam z rady chociaż.
Bo jedni mi mówią wywal katy i wstaw rurę przelot albo tłumik przelot, inni (w tym lekarz specjalista) "wywal kata i wstawiaj strumienice bo na przelocie będzie głośno - ja w swoim tak mam".
Co do środkowego to chyba czeba by po prostu poszukać czegoś na szrocie bo katy i środkowy zastąpić przelotem to byłby chyba hardkor.
- IC69
- Przyjaciele
Łosz...no popatrz, nie doczytałem tego. :oops:
Więc tak...sam to kiedyś przerabiałem. Moje auto miało już wspawane zamienniki katów. Kiedyś, przy jakiejś okazji, mając zdemontowany końcowy tłumik, udało mi się wytrzepać z niego kawałki katalizatora. Mówię sobie: no to pięknie...trza będzie wyciąć katy i wspawać rurki i tak też zrobiłem. Prędko jednak wróciłem do poprzedniego rozwiązania (okazało się, że te zamienniki katów są w środku zdrowiutkie, a te kawałki w tłumiku, były pozostałością oryginałów) , bo efekt akustyczny był dla mnie nie do przyjęcia. Darło się to, jakby wydech był cały podziurawiony. Teraz mam pozakładane oryginalne katalizatory i w końcu to brzmi jak powinno. Kiedyś ktoś pisał, że po wycięciu katów nie wspawywać rurek, czy strumienic, tylko takie tłumiki przelotowe, czy jakoś tak. Co do środkowego, to tak - najlepszy będzie używany oryginał (ciekawe, czy podszedłby taki z A4?).
Więc tak...sam to kiedyś przerabiałem. Moje auto miało już wspawane zamienniki katów. Kiedyś, przy jakiejś okazji, mając zdemontowany końcowy tłumik, udało mi się wytrzepać z niego kawałki katalizatora. Mówię sobie: no to pięknie...trza będzie wyciąć katy i wspawać rurki i tak też zrobiłem. Prędko jednak wróciłem do poprzedniego rozwiązania (okazało się, że te zamienniki katów są w środku zdrowiutkie, a te kawałki w tłumiku, były pozostałością oryginałów) , bo efekt akustyczny był dla mnie nie do przyjęcia. Darło się to, jakby wydech był cały podziurawiony. Teraz mam pozakładane oryginalne katalizatory i w końcu to brzmi jak powinno. Kiedyś ktoś pisał, że po wycięciu katów nie wspawywać rurek, czy strumienic, tylko takie tłumiki przelotowe, czy jakoś tak. Co do środkowego, to tak - najlepszy będzie używany oryginał (ciekawe, czy podszedłby taki z A4?).
No jesteś.Maszu pisze:Git jestę! :mrgreen:
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
IC69, kurcze - namotałeś i w końcu sam teraz już nie wiem co lepsze.
Czyli najtańszą opcją było by coś takiego.
http://allegro.pl/show_item.php?item=2351702853
Akurat mam ich na miejscu wiec chłopaki z RM Motors by mi może montaż machnęli od razu.
Wiadomo że ori kat to ori kat ale w używce to wszystko po tylu latach wydmuchane a nowe to worek pieniędzy.
A ze strumienicami właśnie słyszałem że ryczą.
Jakby wydobywał się basowy bulgot Vki to fajnie ale jak ma drzeć mordę to nie chcę.
Czyli najtańszą opcją było by coś takiego.
Akurat mam ich na miejscu wiec chłopaki z RM Motors by mi może montaż machnęli od razu.
Wiadomo że ori kat to ori kat ale w używce to wszystko po tylu latach wydmuchane a nowe to worek pieniędzy.
A ze strumienicami właśnie słyszałem że ryczą.
Jakby wydobywał się basowy bulgot Vki to fajnie ale jak ma drzeć mordę to nie chcę.
- IC69
- Przyjaciele
Na to wygląda, tylko dobierz je tak, żeby oba zmieściły się obok siebie.eSPe pisze:Czyli najtańszą opcją było by coś takiego.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
A takie ustrojstwo jak myślisz jaki da efekt dźwiękowy?IC69 pisze:Na to wygląda, tylko dobierz je tak, żeby oba zmieściły się obok siebie.eSPe pisze:Czyli najtańszą opcją było by coś takiego.
Będzie dzwonić czy w miarę normalnie czy będzie ryk jak ze strumienicy?
rura przelotowa to tez tłumik, jak nie sprubójesz sie nie dowiesz. jak bedzie hałas to polecam to: http://allegro.pl/gwizdek-do-tlumika-tu ... 23602.html i bedzie pierwsze AAH z turbem <ok> chociaz jeden mnie pamieta normalnie a nie przez mgłe,czy cos tam, hehe. co do koszuli :roll: ubrany odpowiednio co do stanu samochodu, :lol:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Ja mam rure zamiast kata i dość wyeksploatowany oryginalny końcowy tłumik z 92 roku, niby ryczy ale nie aż tak, żeby przeszkadzało to w środku czy żeby ludzie się za mną oglądali... i to "ryczy" tylko powyżej 4tyś obrotów, które rzadko przekraczam więc problem ryczenia zerowy. I nie bój się, nigdy to nie będzie aż tak ryczeć jak w jakimś wieś tuningowanym wozie, będzie po prostu lekko głośniej. Dużo roboty z tym nie było i jestem w pełni zadowolony