Witajcie,
jak sprawdzić przewody idące do czujnika czy są ok?
Właśnie wymieniłem 2 czujniki co mi VAG pokazywał i po dzisiejszym podłączeniu kompa niestety dalej jest lipa.
Jak będzie trzeba to załatwię miernik czy coś ale musicie mi napisać jak krowie na rowie co po kolei sprawdzać:)
Z góry dziękuję za pomoc
Mariusz
[b4 1,9 TDi 1z] sprawdzenie przewodów idących do czujnika
Sygnał z czujnika idzie do kompa znajdującego się nad nogami pasażera. Aby sprawdzić przewody musisz odpiąć wtyczkę od kompa, dowiedzieć się, który przewód odpowiada za ten właśnie czujnik i miernikiem zrobić test ciągłości przewodu - jedną sondę przytykasz do jednego końca a drugą do drugiego. Ewentualnie analogicznie mierzysz rezystancję odpowiednich przewodów.
Możesz też sprawdzić, czy przewód nie ma zwarcia do masy. Czyli mierzysz rezystancje pomiędzy odpowiednimi przewodami a -aku bądź silnikiem lub niemalowaną częścią karoserii.
Napisz, o które czujniki Ci chodzi to ktoś powie dokładnie, które kable sprawdzić.
Możesz też sprawdzić, czy przewód nie ma zwarcia do masy. Czyli mierzysz rezystancje pomiędzy odpowiednimi przewodami a -aku bądź silnikiem lub niemalowaną częścią karoserii.
Napisz, o które czujniki Ci chodzi to ktoś powie dokładnie, które kable sprawdzić.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
witajcie,
jutro postaram się zrobić fotkę.
dzisiaj na g72 znalazłem przerwany przewód i wstawiłem nowe końcówki na kabelki.
I teraz moje pytanie, czy g72 połączony jest 1 przewodem(bo ma taki sam kolor) z czujnikiem g62?
Aha jeszcze 1 czy możecie mi podesłać, pod który pin w czujniku podpięte są poszczególne kabelki. Najlepiej z kolorami
Mariusz
[ Dodano: 2012-06-03, 20:08 ]
Panowie i Panie pełen sukces!!!!!!
Błędy zniknęły, właśnie sprawdziłem vagiem.
Jeszcze zostaje zrobienie logów ale to już jutro!!!
Zdjęcia wstawię później
Ale jestem z siebie dumny
Mariusz
jutro postaram się zrobić fotkę.
dzisiaj na g72 znalazłem przerwany przewód i wstawiłem nowe końcówki na kabelki.
I teraz moje pytanie, czy g72 połączony jest 1 przewodem(bo ma taki sam kolor) z czujnikiem g62?
Aha jeszcze 1 czy możecie mi podesłać, pod który pin w czujniku podpięte są poszczególne kabelki. Najlepiej z kolorami
Mariusz
[ Dodano: 2012-06-03, 20:08 ]
Panowie i Panie pełen sukces!!!!!!
Błędy zniknęły, właśnie sprawdziłem vagiem.
Jeszcze zostaje zrobienie logów ale to już jutro!!!
Zdjęcia wstawię później
Ale jestem z siebie dumny
Mariusz