Więc u mnie jest problem tego typu, że na benzynie mam takie same objawy jak kolega wyżej opisał a na gazie jest wszystko OK. Z tym że mi dzieje się tak po przejechaniu jakiejś trasy z prędkością powyżej 100km/h i wtedy auto nie pracuje na Pb (telepie,gaśnie) i mój sposób jest taki że po dojechaniu do punktu B nie gaszę auta tylko pracuje sobie na biegu jałowym z 5-7min i przełączam na Pb i jest wtedy OK.
Czujnik temp. cieczy (niebieski) wymieniony na oryginał z aso
Pompka paliwa sprawna
Jak to usterkę wyeliminować? bo to już uciążliwe jest.
[80 B3 1,8 PM] Dziwne telepanie
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Rino, tutaj jest opisany problem, który może występować u ciebie https://audi80.pl/b4-abt-lpg-emulato ... htm#440161 co prawda od silnika w B4 ale masz bardzo podobny układ wtryskowy.
-
- Forum Audi 80
[80 B3 1,8 PM] Dziwne telepanie
Dzięki za zainteresowanie,zapoznam się z linkiem, który podesłał aldi wydaje się sensowny. Dam znać jak będzie po zabiegu.
-filtr paliwa z 6 miesięcy temu wymieniany więc nie sądzę żeby to była jego wina
- elektryka jest jak najbardziej OK więc też odpada[/b]
[ Dodano: 2012-06-19, 22:19 ]
witam ponownie więc pojechałem do gazownika i założył mi przekaźnik mówi że też miał takie Audi i jemu pomogło,więc założył i ustawił tą emulacje tylko nie wiem na co jakoś ciężko się z nim rozmawiało. Auto nie jeździło dalej na benzynie i jeszcze łapało b.wysokie obroty czego nie było,ogólnie zrobiło się jeszcze gorzej,wróciłem ustawił emulacje na masę i auto latało na Pb jak talala,przełączyłem na gaz i dalej to samo (czyli dławi się na Pb nie wchodzi na obroty i gaśnie) a na gazie ok
Teraz jest tak że jak odłącze aku i po 5min zapnę to na benzynie jest ok jak zapnę mu gaz to znów na Pb nie gada.
Co szanowna komisja na takie objawy?
[ Dodano: 2012-06-20, 20:14 ]
dziś nowe objawy się ujawniły, po dwu dniowej jeździe na benzynie audi zaczeło przerywać i dławić się na Pb po odpięciu aku znów jeździ na benzynie bez problemu.
O co kaman ?
-filtr paliwa z 6 miesięcy temu wymieniany więc nie sądzę żeby to była jego wina
- elektryka jest jak najbardziej OK więc też odpada[/b]
[ Dodano: 2012-06-19, 22:19 ]
witam ponownie więc pojechałem do gazownika i założył mi przekaźnik mówi że też miał takie Audi i jemu pomogło,więc założył i ustawił tą emulacje tylko nie wiem na co jakoś ciężko się z nim rozmawiało. Auto nie jeździło dalej na benzynie i jeszcze łapało b.wysokie obroty czego nie było,ogólnie zrobiło się jeszcze gorzej,wróciłem ustawił emulacje na masę i auto latało na Pb jak talala,przełączyłem na gaz i dalej to samo (czyli dławi się na Pb nie wchodzi na obroty i gaśnie) a na gazie ok
Teraz jest tak że jak odłącze aku i po 5min zapnę to na benzynie jest ok jak zapnę mu gaz to znów na Pb nie gada.
Co szanowna komisja na takie objawy?
[ Dodano: 2012-06-20, 20:14 ]
dziś nowe objawy się ujawniły, po dwu dniowej jeździe na benzynie audi zaczeło przerywać i dławić się na Pb po odpięciu aku znów jeździ na benzynie bez problemu.
O co kaman ?