[B4 ABT] czy i gdzie jest prawa poducha skrzyni biegów
[B4 ABT] czy i gdzie jest prawa poducha skrzyni biegów
Witam!
Jak w temacie, za chiny nie mogę znaleźć prawej poduchy skrzyni (mam stuki podczas ruszania, a tylko to mi zostało poza tulejami wózka)
Zastanawiam się teraz już po godzinnych poszukiwaniach pod autem, czy coś takiego istnieje...
W katalogu do tego silnika coś takiego jest, sprzedawca i mechanik twierdzi tak samo. .
A ja przeszukałem już całe forum, przeleżałem godzinę pod autem, porozkręcałem co się da; i nic...
Powie mi ktoś gdzie dokładnie ją szukać jeżeli takowa istnieje.
Jak w temacie, za chiny nie mogę znaleźć prawej poduchy skrzyni (mam stuki podczas ruszania, a tylko to mi zostało poza tulejami wózka)
Zastanawiam się teraz już po godzinnych poszukiwaniach pod autem, czy coś takiego istnieje...
W katalogu do tego silnika coś takiego jest, sprzedawca i mechanik twierdzi tak samo. .
A ja przeszukałem już całe forum, przeleżałem godzinę pod autem, porozkręcałem co się da; i nic...
Powie mi ktoś gdzie dokładnie ją szukać jeżeli takowa istnieje.
Prawa jest mocowana po prawej stronie jak mówi jej nazwa do trawersu (sanek, wózka czy ramy pomocniczej - jak wolisz) i do podłogi. Zobacz z prawej stronie skrzynki będziesz miał mocowanie poduszki do skrzyni - łapę. po tej łapie dochodzisz aż do wózka i pod taką małą osłonką (wygląda jak czubek dużego buta) przykręconą na dwie małe śrubeczki masz poduszkę. Dużą śrubą mocowana jest do podłogi i dwiema mniejszymi do wózka.
Mam nadzieję, że dobrze to wytłumaczyłem. Opisywałem to na przypadku TDI, nie wiem jak jest w ABT.
Mam nadzieję, że dobrze to wytłumaczyłem. Opisywałem to na przypadku TDI, nie wiem jak jest w ABT.
Dzięki wielkie koledzy!
Właśnie o takie odpowiedzi mi chodziło...
Po zdjęciach mam 100% pewności że taka poducha u mnie nie występuje.
Dobrze że nie jest taka droga... bo już ją kupiłem ;p
Jeszcze raz wielkie dzięki pozdrawiam.
ps
temat na pewno się przyda bo widziałem już kilka pytań o tą poduszkę w tej wersji silnika.
Właśnie o takie odpowiedzi mi chodziło...
Po zdjęciach mam 100% pewności że taka poducha u mnie nie występuje.
Dobrze że nie jest taka droga... bo już ją kupiłem ;p
Jeszcze raz wielkie dzięki pozdrawiam.
ps
temat na pewno się przyda bo widziałem już kilka pytań o tą poduszkę w tej wersji silnika.
- karolas123
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80
Witam.
Nie wiem czym kierowali się Niemcy, ale miałem ABT z 93 roku i prawa poduszka skrzyni w nim była. Teraz mam ABT z 94 roku i też mam tą poduszkę.
Nie wiem czym kierowali się Niemcy, ale miałem ABT z 93 roku i prawa poduszka skrzyni w nim była. Teraz mam ABT z 94 roku i też mam tą poduszkę.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2012, 23:12 przez olek70, łącznie zmieniany 1 raz.