[AAH] Odpala i gaśnie
[AAH] Odpala i gaśnie
Witam. Miałem ostatnio problem z autem a mianowicie jeździła ale zdarzało mu się zgasnąć po wciśnięciu sprzęgła albo tracił moc przy ruszaniu. Ostatnio próbowałem to naprawić więc zacząłem odlotu, sprawdzałem szczelność odkręciłem dwie śrubki co trzymają dolot i odpaliłem auto, poruszałem dolotem żeby sprawdzić czy to to. Trochę go muliło to skręciłem i uszczelniłem potem jak już odpaliłem to koniec. Odpala ale wkręci się na 700 obr i gaśnie albo pochodzi tak parę sekund. Przywróciłem wszystko do stanu z przed i nadal nic. Jak na razie wykręciłem świece i je wyczyściłem bo myślałem że je zalałem ale nic to nie dało.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2012, 22:14 przez Manti227, łącznie zmieniany 3 razy.
tylko najgorsze jest to że wcześniej jak tylko zdarzało mu się gasnąć to już wiele zrobiłem. Na samym początki czyściłem przepustnice i krokowy, wymieniłem moduł zapłonowy, pompę i filtr paliwa, no i teraz te świece. Na vag'u nic mi nie pokazało. Kiedyś jak mi pierwszym razem tak się stało to wyszło podgrzewanie sondy ale teraz już nie. Jeszcze wcześniej przepływomierz ale też się to nie powtórzyło.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH