Coś ktoś pisał że trzeba dołożyć jeden kabel do modułu, albo odwrotnie aby się automatycznie nie zamykał to trzeba odciąć więc, ale nie wiem czy w drugą stronę zadziała bez wymiany modułu.manfred19 pisze:Wie ktoś czy aby domykało otwarte szyby po zamknięciu auta trzeba dodawać zewnętrzny układ??
[audi 80]Elektryczne szyby-schemat
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
[B4 coupe] montaż elektrycznych szyb
witam może ktos montował oryginalną elektryke do przodu jesli tak to prosze o kontakt pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 02 maja 2012, 17:01 przez lukas1985xyz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Kontakt:
Odgrzewam kotleta
Mam 2x elektryczne szyby z przodu ale chcialbym teraz dokupic tez 2x tyl. Wiem ze bede mogl uzyc wiazke ktora juz mam fabrycznie w aucie, wraz z modulem, mam u siebie rowniez modul 'komfort'. Trzeba bedzie tylko wymienic silniczki z tylu i podlaczyc tylne wiazki pod panel na drzwiach kierowcy, zgadza sie? Ma ktos zdjecie takiej tylnej wiazki, prawej i lewej?
[ Dodano: 2012-05-08, 10:45 ]
Jak sprawdzic na krotko silniczki od tylnych szyb (zjazd gora/dol) oraz podswietlenie w przyciskach?
Mam 2x elektryczne szyby z przodu ale chcialbym teraz dokupic tez 2x tyl. Wiem ze bede mogl uzyc wiazke ktora juz mam fabrycznie w aucie, wraz z modulem, mam u siebie rowniez modul 'komfort'. Trzeba bedzie tylko wymienic silniczki z tylu i podlaczyc tylne wiazki pod panel na drzwiach kierowcy, zgadza sie? Ma ktos zdjecie takiej tylnej wiazki, prawej i lewej?
[ Dodano: 2012-05-08, 10:45 ]
Jak sprawdzic na krotko silniczki od tylnych szyb (zjazd gora/dol) oraz podswietlenie w przyciskach?
[B4 competition] Wiązka od ele.szyb
Witam szukam informacji od czego jest przewód bązowy(z dwoma białymi wtyczkami) nr4 i nr5 niebieski przewód z żółtą wtyczką, nie wiem gdzie je wpiąć i do czego służą.
Pozdrawiam
Piotr
Pozdrawiam
Piotr
Ostatnio zmieniony 04 cze 2012, 15:51 przez piku, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
5 tu podłącza się krańcówki drzwi. Jeśli masz już elektryczny szyber to drugą część tej kostki będziesz miał wykorzystaną jeśli nie masz to powinna się dyndać luzem. Szyberdach możesz podłączyć do modułu szyb (jak w oryginale) a moduł od szyberdachu wywalić.
EDIT
Teraz poszukałem że do krańcówki powinna być białą dwupionowa kostka z kablem... Wiec trzeba sprawdzić od czego ta żółta dwupinowa po kolorze kable albo po pinie sterownika szyb do którego jest podłączona.
EDIT
Teraz poszukałem że do krańcówki powinna być białą dwupionowa kostka z kablem... Wiec trzeba sprawdzić od czego ta żółta dwupinowa po kolorze kable albo po pinie sterownika szyb do którego jest podłączona.
Plus po zapłonie jest na czarno-niebieskim kablu z żółtą wtyczką.andi77 pisze:O ile mnie pamięć nie myli, to na niebieskim kablu z żółtą wtyczką ma być plus po zapłonie.
Niebieski przewód z żółtą wtyczką idzie do przekaznika pod Pin 61 ktoś wie do czego on służy?
Jeszcze jedno pytanie nie mogę znaleźć krańcówki drzwi, te dwie białe wtyczki na brązowo-czarnym przewodzie nr 4 w co je wpiąć?
Szyby już działają ale ciągle nawet bez zapłonu, akumulator tego nie wytrzyma zbyt długo.