[80 B4 all] Podgrzewane fotele
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
dobra jakoś ogarnąłem wiązkę dupek bo naprowadził mnie kolega z kluby , wpiąłem kabel czerwono biały pod skrzynkę bezpieczników 75S i jak wiadomo trza też zapodać bezpiecznik 25 ogrzewanie siedzenia - 30A i tu jest problem nie mam tam gniazda , jak mam podłączyć bezpiecznik żeby uruchomić grzanie ??
- Audi Sport
- Forum Audi 80
A jak ktoś nie ma wcale gniazda 25? Ja dałem bezpiecznik na kablu grubym czerwono białym. Bezpiecznik dałem 30A. Gdzie najlepiej się wpiąć teraz w skrzynkę z tym kablem? Plus ma być chyba po zapłonie. Jakbym miał możliwość podpięcia aku to bym nie pytał tylko sam znalazł miernikiem wolną wsuwkę ale mam całą wiązkę pociętą. Pozdro!
Witam,
Ponizej opis wiazki do moich foteli, mam nadzieje ze pomoze.
Pytania:
A: gdzie znajduje sie masa G202? Po lewej stronie, pod kierownica, kolo spocznika na lewa noge?
B: czy wiazke nalezy podlaczyc pod oba bezpieczniki nr 3 i nr 12 czy tylko jeden z nich? W schemacie jest opcja: 'grzeje caly czas - bezpiecznik nr 3' oraz 'grzeje przy starcie - bezpiecznik nr 12'
C: czy bezpieczniki nr 3 & 12 znajduja sie w skrzynce bezpiecznikow pod maska? Jak sie tam dobrac od srodka samochodu? Jesli tak to rozumiem ze przewod czarno-niebieski (nr 12) nalezy przedluzyc az do skrzynki z bezpiecznikami?
D: czy da sie podlaczyc czerwono-bialym (nr 3) oraz czarno-niebieskim (nr 12) przewodem gdzies pod kierownica i zalozyc bezpiecznik bezposrednio na obu przewodach, czy lepiej podlaczac sie pod skrzynke?
E: czy oznaczenia na schemacie G30a oraz C15a opisuja miejsca wpiecia w ori instalacje w aucie?
Ponizej opis wiazki do moich foteli, mam nadzieje ze pomoze.
Pytania:
A: gdzie znajduje sie masa G202? Po lewej stronie, pod kierownica, kolo spocznika na lewa noge?
B: czy wiazke nalezy podlaczyc pod oba bezpieczniki nr 3 i nr 12 czy tylko jeden z nich? W schemacie jest opcja: 'grzeje caly czas - bezpiecznik nr 3' oraz 'grzeje przy starcie - bezpiecznik nr 12'
C: czy bezpieczniki nr 3 & 12 znajduja sie w skrzynce bezpiecznikow pod maska? Jak sie tam dobrac od srodka samochodu? Jesli tak to rozumiem ze przewod czarno-niebieski (nr 12) nalezy przedluzyc az do skrzynki z bezpiecznikami?
D: czy da sie podlaczyc czerwono-bialym (nr 3) oraz czarno-niebieskim (nr 12) przewodem gdzies pod kierownica i zalozyc bezpiecznik bezposrednio na obu przewodach, czy lepiej podlaczac sie pod skrzynke?
E: czy oznaczenia na schemacie G30a oraz C15a opisuja miejsca wpiecia w ori instalacje w aucie?
-
- Forum Audi 80
Witam.Mam małe pytanko.Czy ori maty, ale starego typu będą działały tylko z instalacją starego typu gdzie są osobne przekaźniki? Wiem , że maty są sprawne ale podłączone pod moją instalację( przekaźniki w przyciskach) nie grzeją.Z różnic jakie zauważyłem to moje maty mają sensory w macie siedzenia.A w tych drugich nie ma.Czy w instalacji starego typu jest jakiś osobny sensor, czy załączeniem maty sterują przekaźniki 276?
- mayday2001
- Forum Audi 80
witam mam problem z podłączeniem wiązki pod fotelem (inne wtyczki)mam wtyczki z a3 i kubełki a wiązkę z 80 ....co do czego leci może ktoś już przerabiał :
wiem jak jest to w a3 8L :
kostka z a3 =>
1. kabel cienki brązowy Masa (kabel cienki)
2. kabel cienki czarno-biały Sygnał zagrzania maty z włącznika
3. kabel gruby brązowy Masa (kabel gruby)
4. kabel gruby czarno-żółty 12+ Volt
5. brak
6. brak
audi 80 kostka:
1.kabel czarno-żółty 12+ Volt
2.kabel cienki czarno-biały Sygnał zagrzania maty z włącznika
3.kabel brązowy(idzie do maty oparcia)
4.kabel brązowo-zielony ???
5.kabel brązowo-niebieski ???
6.kabel brązowo niebieski(idzie do maty oparcia)
z pomoc z góry dziękuję <ok>
wiem jak jest to w a3 8L :
kostka z a3 =>
1. kabel cienki brązowy Masa (kabel cienki)
2. kabel cienki czarno-biały Sygnał zagrzania maty z włącznika
3. kabel gruby brązowy Masa (kabel gruby)
4. kabel gruby czarno-żółty 12+ Volt
5. brak
6. brak
audi 80 kostka:
1.kabel czarno-żółty 12+ Volt
2.kabel cienki czarno-biały Sygnał zagrzania maty z włącznika
3.kabel brązowy(idzie do maty oparcia)
4.kabel brązowo-zielony ???
5.kabel brązowo-niebieski ???
6.kabel brązowo niebieski(idzie do maty oparcia)
z pomoc z góry dziękuję <ok>