Problem jak w temacie - B4 95
Pojawily sie na calej szerkosci szybki szare plamki o srednicy mniej wiecej 1mm
Dzwonilem do specow i twierdza, ze szyba sie rzowarstwila
mieliscie takie przypadki?
[All]Rozwarstwienie szyby
[All]Rozwarstwienie szyby
Ostatnio zmieniony 01 cze 2012, 18:44 przez pilocik69, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Mam taki problem .
Tylko u mnie szyba rozwarstwia się od początku szyby lewy bok nie w osobówce. Pierw były małe kropki a teraz dużo gorzej i też szukam sposobu. Próbowałem kilka i nie dają efektu, woda pcha się miedzy szybę i zima robi swoje.
I też bym chciał jakiś złoty środek na problem.
I w polo też.
Tylko u mnie szyba rozwarstwia się od początku szyby lewy bok nie w osobówce. Pierw były małe kropki a teraz dużo gorzej i też szukam sposobu. Próbowałem kilka i nie dają efektu, woda pcha się miedzy szybę i zima robi swoje.
I też bym chciał jakiś złoty środek na problem.
I w polo też.
-
- Forum Audi 80
Na szybach że tak powiem zjadłem i zjadam zęby. W Audicach częstym przypadkiem jest rozwarstwianie w dolnych rogach. Najpierw pojawiają się pęcherzyki a potem tworzy się biała plama będąca z czasem coraz większa. Powód??? Uszczelka- ramka łączona jest po środku na dole spinką. Woda spływającą po szybie w narożnikach się gromadzi i wnika w strukturę szyb zespolonych czyli w warstwę folii między szybami. Osobiscie gdy wymieniam komuś szybę to w nowej ramce robię malutkie otwory i po bólu. Przypadek opisany przez Pilocika??? No w Audi tego nie spotkałem. W szybach tzw solarnych jest to częsta przypadłość takie rozwarstwienie punktowe. No raz spotkałem Megankę z czymś takim ale??? No furmanka z ciągnięta z Izraela była może to i wina panujących tam temperatur. Podobny przypadek miałem w samochodzie który stał niedaleko pożaru. Co jak co tylko wymiana szyby.