B4 1z Po dłuższej trasie hamulec stał się miękki
B4 1z Po dłuższej trasie hamulec stał się miękki
Witam dzisiaj wróciłem z trasy ok 150 km w tym ok 50 km jazdy autostradą. Zajechałem do domu i postawiłem samochód. Musiałem jechać w jedno miejsce jeszcze i po drodze zauważyłem że pedał zrobił się miękki i leci do samego dołu, a samochód nie hamuje. Dopiero jak dwa razy przycisnę hamulec to się robi pedał twardy i hamuje. Po chwili jednak znowu robi się miękki. Mógł się zapowietrzyć? Czy się pompa popsuła albo cokolwiek? Dodam że patrzyłem przed chwilą i nie mam ubytku płynu w zbiorniczku. Pozdrawiam
Prawdopodobnie walnęła sekcja pompy. Niekoniecznie musi płynu ubywać. Może przechodzić między sekcjami. Miałem tak w B3. Na początek spróbuj odpowietrzyć - może się mylę
Ostatnio zmieniony 01 cze 2012, 22:53 przez Satar, łącznie zmieniany 1 raz.
zaraz wykopię link. Co prawda rzecz sie działa w B3, aleee <ok>
[ Dodano: 2012-06-01, 23:23 ]
tutaj link>>> KLIK <<<
[ Dodano: 2012-06-01, 23:23 ]
tutaj link>>> KLIK <<<
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Problemem był regulator/rozdzielacz sily hamowania czy jakoś tak. Znajduje się on przy tylnej belce. Sączył się tamtędy płyn i to już wystarczyło aby był brak hamulców. Nie wiem czy ma to coś do rzeczy ale zepsuło się to po tym jak w aucie jechało 5 osób + bagaż a z reguły jeżdżę sam bądź dwie osoby.