Audi 80 [B4 93 r. AAZ] Obrotomierz poza skalą.
Audi 80 [B4 93 r. AAZ] Obrotomierz poza skalą.
Panowie pomóżcie bo szukam i znaleźć nie moge i już krew mnie zalewa. Kupiłem obrotek dieslowski i wmontowałem miast zegara. Jak mu przekręce na zapłon to obrotomierz idzie poza skalę. O co chodzi?! Obrotek pewnie od TDi'ka skoro tak się dzieje. Czytałem, że trzeba wlutować cztery piny, wlutowałem ale nóżek z obrotka są tylko trzy! Czy tzreba dolutować czwartą nóżkę w płytce zegarka?! Męcze się już z tym kupe czasu i nie moge dojść ocb.
Ostatnio zmieniony 07 cze 2012, 13:46 przez nolay, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Audi 80 [B4 93 r. AAZ] Obrotomierz poza skalą.
nolay, W tym obrotku ma być 3 piny (4 jest w benzynie).
Jeżeli posiadasz obrotek z TDI-ka, to będzie na biegu jałowym pokazywał ponad 5 tys. obr.
Z Twojego opisu wynika, że obrotek idzie poza skalę po włączeniu samego zapłonu bez odpalania?:
Tu masz opis rezania obrotka do współpracy z TD (w opisie jest z benzyny, ale przerabia się tak samo)
Jeżeli posiadasz obrotek z TDI-ka, to będzie na biegu jałowym pokazywał ponad 5 tys. obr.
Z Twojego opisu wynika, że obrotek idzie poza skalę po włączeniu samego zapłonu bez odpalania?:
Tu masz opis rezania obrotka do współpracy z TD (w opisie jest z benzyny, ale przerabia się tak samo)
- karolas123
- Forum Audi 80
oto i zdjęcia płytki, troche lipna jakoś ale jak mi sie naładuje aku to zrobie lustrzanką dokładne.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
A ile ma nóżek.nolay pisze:potencjometr precyzyjny taki za 1 zł
[ Dodano: 2012-06-07, 14:54 ]
nolay, Pewnie 3.
spojrzałem na alternator, jest tam kostka z której wychodzą dwa kabelki, jeden był podłączony do kabla takiego niebieskawego a drugi do niczego, z wiązki która idzie do alternatora jest jasnozielony kabel z kostką który nie był w ogóle podłączony. Czy czasem ten kabel jasno zielony nie powinien być podłączony do drugiego kabelka z kostki? Bo on sie zachowuje jakby w ogóle minusa nie miał. Już zgłupiałem....
nolay, Obrotek w TD bierze impuls z alternatora.