[B4 1Z] Problem ze wskaźnikiem temperatury
[B4 1Z] Problem ze wskaźnikiem temperatury
Sprawdziłem temperaturę płynu chłodzącego na zimnym silniku vag i była taka jak temperatura powietrza. Podczas jazdy temperatura na płynu chłodzącego na zegarach była cały czas mniejsza o około 10C od temperatury pokazywanej w vag. Po osiągnięciu temperatury 87,3C w vag temperatura na zegarach była 80C i już nie rosła. Termostat otworzył się dopiero gdy w vag temperatura osiągnęła 87,3C.
Czy za błędne wskazania na zegarach odpowiada czujnik temperatury i gdzie się on znajduje?
Pozdrawiam.
Czy za błędne wskazania na zegarach odpowiada czujnik temperatury i gdzie się on znajduje?
Pozdrawiam.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt:
na zimnym silniku nie poleci bo nie ma cisnienia , a jak dobrze wiem nic samo do gory nie poleciaxell pisze:Czujnik masz wciśnięty i zabezpieczony spinką, odpinasz tylko od niego wtyczkę._kris_ pisze:Czy ten czujnik się jakoś odkręca czy tylko wypina wtyczkę w celu oczyszczenia styków?
Jak wyjmiesz czujnik to poleci płyn.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Na ciepłym też nie ma prawa nic polecieć,po odręceniu nakretki zbiorniczka ...no chyba że ktoś ma stan pod korek Upss ,ja o zbiorniczku ,a tu o czujniku :oops:kroliqster pisze:na zimnym silniku nie poleci bo nie ma cisnienia
Ostatnio zmieniony 09 cze 2012, 21:04 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak wymieniasz te czujniki to tylko ori z aso lub pewną używkę, z tego co mi wiadomo żaden zamiennik nie daje rady._kris_ pisze: Wymieniłem czujnik na nowy ale teraz temperatura na zegarach wynosi 110C. Z tego wynika że mam chyba uszkodzony wskaźnik na zegarach. Czy wskaźnik ten można jakoś naprawić czy muszę go wymienić na nowy?
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt:
jezeli pokazuje ci 110 stopni przekrec do konca regulacje w prawo jak na nia patrzysz i bedzie dobrze pokazywac_kris_ pisze:Wymieniłem czujnik na nowy ale teraz temperatura na zegarach wynosi 110C. Z tego wynika że mam chyba uszkodzony wskaźnik na zegarach. Czy wskaźnik ten można jakoś naprawić czy muszę go wymienić na nowy?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek