Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8s] Historia pewnego audi b3

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
Patrique
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Patryk
Model: Audi A4
Nadwozie: Avant
Silnik:

Post autor: Patrique » 05 cze 2012, 07:37

majki034, ucz się i rób przy tym aucie co tylko możesz. Tak jak powiedział trepek, że to co się nauczysz będzie Twoje.
A o takie samochody jak B3, które w niektórych miastach stają się już powoli rzadkością, warto szczególnie dbać.
Ja swoją kupiłem w ponad przeciętnym stanie, była uderzona w prawy próg i słupek, ale wystarczyło trochę chęci, żeby wyglądało znowu jakby wyjechała z fabryki.

t1omek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Tomek
Model: Audi A8
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.3 NG

Post autor: t1omek » 05 cze 2012, 08:19

Ja miałem okazję uczyć się mechaniki na swoim pierwszym golfie mk2, Ile przy nim zrobiłem to moje. Od tego czasu byłem tylko raz u mechanika skorzystać z miga aby pospawać tłumik. Teraz mam Audi B3 z silnikiem 1.6TD SB, które kupiłem z uszkodzoną głowicą i doprowadziłem ją do stanu nawet dobrego :D Teraz robię już kilka aut co są w rodzinie, mam dużo narzędzi, zawsze jak robiłem coś nowego to kupowałem brakujące narzędzia i się tak uzbierało :-P Tak więc zakasaj rękawy i do dzieła bo samochód sam się nie zrobi :D <ok>

Awatar użytkownika
Patrique
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Silnik:

Post autor: Patrique » 05 cze 2012, 10:29

t1omek, w moim przypadku było tak, że co prawda zawsze się interesowałem motoryzację, ale nie do tego stopnia, żeby rozbierać auto do gołej budy i składać na nowo... a tutaj jednak tak się stało. Moje audi kupione 5 lat temu spowodowało, że zainteresowanie mechaniką pojazdową nie tyle wzrosło, co stało się źródłem zarabiania na chleb.
Dzięki mojej niuńce zacząłem swoje pierwsze kroki w rozbudowie narzędziowni, najpierw jakieś topexy, top tollsy, toye, później yato, stanhlson, a obecnie beta i gedore <ok> .
Ile tandetnych nasadek połamanych przy mc phersonach :-P ...
O! I audi nauczyła mnie co to są dobre narzędzia 8-) . Tj. te które się nie łamią przy odkręcaniu śrub nieruszanych przez ponad 20-cia lat <ok>

t1omek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Tomek
Model: Audi A8
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.3 NG

Post autor: t1omek » 05 cze 2012, 10:43

Mi do szczęścia brakuje odpowiedniej wielkości garażu, aby to wszystko pomieścić <ok> Ale nad tym tez pracuję. :-P Tak więc Majki do dzieła :D

majki034
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: majki034 » 05 cze 2012, 16:22

Przeczytałem Wasze odpowiedzi/wypowiedzi i po pierwsze to bardzo dziękuję za każdą z nich :)
Po drugie nie spodziewałem się, że to aż tak bardzo zmotywuje mnie do tego, żeby jednak zostać przy starej, poczciwej 80. Każdy z Was wypowiada się o tym aucie z niesamowitą pasją - to naprawdę jest super, aż cieplej na serduchu się robi jak się to czyta! :)

No nic, tak zrobię, czekam do lipca i czas zakasać rękawy do roboty!

Awatar użytkownika
Patrique
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Silnik:

Post autor: Patrique » 06 cze 2012, 11:40

majki034 pisze:No nic, tak zrobię, czekam do lipca i czas zakasać rękawy do roboty!
No i prawidłowe podejście. Mam tylko nadzieję, że nie skończy się Twój zapał na słowach :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl