[All] szyba przednia
[All] szyba przednia
witam wszystkich
panowie jestem po wymianie przedniej szyby , mam trochę mieszane zdanie bo zakupiłem w pilkingtonie wiec firma dobra ale szyba jest jaśniejsza niż ta co miałem wcześniej z NordGlassa , pasek niebieski mam taki jak w zamówieniu ale wydaje mi sie ze jest bardziej przezroczysta niż tamta .Wiem że na ori szyby były lekko przyciemnione na niebiesko czy zielono nie pamiętam juz .Teraz pytanie do tych co kupowali szybę z tej firmy czy to ja błąd jakiś popełniłem i nie poinformowałem ich o tym ze ma być ciemniejsza jak w ori( w sumie tylko pytali o pasek przeciw słoneczny ) czy tak ma być i pod wpływem słońca sie to zmieni .Wiem pytanie głupie ale pierwszy raz w życiu wymieniam szybę i nie wiem co i jak .Jak dla mnie różnica jest duża .
Doradźcie bo nie wiem czy jechać i reklamować czy dać sobie spokój ,żeby nie wyjść na idiotę.
panowie jestem po wymianie przedniej szyby , mam trochę mieszane zdanie bo zakupiłem w pilkingtonie wiec firma dobra ale szyba jest jaśniejsza niż ta co miałem wcześniej z NordGlassa , pasek niebieski mam taki jak w zamówieniu ale wydaje mi sie ze jest bardziej przezroczysta niż tamta .Wiem że na ori szyby były lekko przyciemnione na niebiesko czy zielono nie pamiętam juz .Teraz pytanie do tych co kupowali szybę z tej firmy czy to ja błąd jakiś popełniłem i nie poinformowałem ich o tym ze ma być ciemniejsza jak w ori( w sumie tylko pytali o pasek przeciw słoneczny ) czy tak ma być i pod wpływem słońca sie to zmieni .Wiem pytanie głupie ale pierwszy raz w życiu wymieniam szybę i nie wiem co i jak .Jak dla mnie różnica jest duża .
Doradźcie bo nie wiem czy jechać i reklamować czy dać sobie spokój ,żeby nie wyjść na idiotę.
- Wino
- Forum Audi 80
- Imię: Wino
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Szyby zawsze są do wyboru zielone i przezroczyste przynajmniej takie mi proponowali jak wymieniałem w zeszłym roku. Z tego co wiem zielone są trochę droższe. Jeśli od razu nie powiedziałeś że chcesz zieloną to nie ma szansy na wymianę.
W zeszłym roku za zieloną szybę z montażem dawałem 360 zł z wykorzystaniem starej uszczelki.jaka jest orientacyjna cena takiej szyby?
słuchajcie byłem u macherów dziś i wytłumaczyli mi ze nie ma przezroczystych szyb przyłóżcie kartkę biała dopiero wtedy zobaczy się różnice .Mozę to być takie wrażenie w sumie to nowa szyba bez skaz i rys .
Wino jak u ciebie wyglada pasek ten przeciwsłoneczny mógłbyś zrobic foto .Ja mam niebieski , wydaje mi sie ze w tamtej szybie miałem ciemniejszy
Wino jak u ciebie wyglada pasek ten przeciwsłoneczny mógłbyś zrobic foto .Ja mam niebieski , wydaje mi sie ze w tamtej szybie miałem ciemniejszy
- Wino
- Forum Audi 80
- Imię: Wino
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
jabko_nb pisze:miałem wcześniej z NordGlassa
Ja mam szybę właśnie z NordGlassa pewnie wygląda tak jak twoja poprzednia co ciekawe pasek przeciwsłoneczny jest dużo ciemniejszy i większy niż w oryginale ale nawet mi to pasuje.jabko_nb pisze:Wino jak u ciebie wyglada pasek ten przeciwsłoneczny mógłbyś zrobic foto .Ja mam niebieski , wydaje mi sie ze w tamtej szybie miałem ciemniejszy