[80 B3] Wymiana tarcz
-
- Forum Audi 80
ciekawe czym nasmarowac, przeciez tam jest tarcie i wytwarza sie duza temperatura. Na logike to smarowanie spowoduje wiekszy poślig czyli mniejsze tarcie i pewnie slabsze hamulce. Ciekawe jak by to wplynelo tez na stan okładzin. Podobno jest jakis specyfik do tego ale nie mam zamiaru testowac. Ma dzialac bez tego.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Tak, zgadzam sie. Jarzma i prowadnice byly wyczyszcone, dodatkowo polozona pasta miedziana w miejscach styku z klockami, no i co? Ocieranie jakies i piszczenie. Jutro rozbieram znow i zobacze co tam sie dzieje. Jak nie to mlotem potraktuje (żarcik )
[ Dodano: 2012-06-14, 19:36 ]
No i faktycznie, rozebralem wszystko ponownie, dokladnie obejrzalem i okazalo sie ze oslona tarczy byla zbyt blisko tarczy i ocierala o nia powodując nieprzyjemy dźwięk i hamulce tez przez to pewnie piszczaly. Po odgieciu oslon, wyczysczeniu zaciskow, posmarowaniu smarem miedzianym miejsc styku z klockami wszystko ustapilo. Mam nadzieje ze do konca zywota klockow.
[ Dodano: 2012-06-14, 19:36 ]
No i faktycznie, rozebralem wszystko ponownie, dokladnie obejrzalem i okazalo sie ze oslona tarczy byla zbyt blisko tarczy i ocierala o nia powodując nieprzyjemy dźwięk i hamulce tez przez to pewnie piszczaly. Po odgieciu oslon, wyczysczeniu zaciskow, posmarowaniu smarem miedzianym miejsc styku z klockami wszystko ustapilo. Mam nadzieje ze do konca zywota klockow.