[B4] Oryginalne alufelgi 6x15 ?
[B4] Oryginalne alufelgi 6x15 ?
Witam, nie znalazłem w necie wyczerpujących informacji w temacie, więc pewnie na forum wszystkiego się dowiem. Chodzi mi o to jakie były fabrycznie zakładane alufelgi do 80 B4 o rozmiarze 15' 6J. Poszukuję wszystkich modeli fabrycznych 6J. Jak ktoś zna się w tym temacie to fajnie by było gdyby podał markę tych felg i fotkę. Pozdro.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2013, 10:16 przez Dawidof, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki Tighe. Speedline te 10ramienne mam na aucie właśnie 7J, a wiesz czy wychodziły w rozmiarze 6J ?? Ronale z 2 fotki pewnie też 7J bo taki mam zapas, a wychodziły 6J? Te pierwsze fele to jaki producent, też Ronal? Nie było więcej 15stek w B4? Jak w tamtym roku szukałem drugiej 80tki po necie to naoglądałem się z 5-6 typów felg Audi.. no chyba, że jakieś dobre podróby. Jakie jeszcze niekoniecznie oryginalne felgi 6-6,5J, ale konkretnych producentów (nie chińszczyzna) nadają się do B4 i pod względem ET i wizualnie?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Raczej wszystkie były 7jDawidof pisze:Speedline te 10ramienne mam na aucie właśnie 7J, a wiesz czy wychodziły w rozmiarze 6J ??
zgadza sięDawidof pisze:Ronale z 2 fotki pewnie też 7J bo taki mam zapas
szczerze mówiąc nie pamiętam, ale ktoś inny pewnie Ci odpowie bo przewijały się już na forumDawidof pisze:Te pierwsze fele to jaki producent, też Ronal?
może były Audi ale nie koniecznie od B4, mogły być od B3, Coupe, Cabrio - ale to już nie tylko 15"Dawidof pisze:Jak w tamtym roku szukałem drugiej 80tki po necie to naoglądałem się z 5-6 typów felg Audi..
takie speedline jeszcze były w 15" ale to też 7j
Dlaczego akurat chcesz 6j?
Stalówki z B4 są 6j jeżeli to też wchodzi w grę <ok>
Czyli jednak większość jest w 7J. Nie że chcę tylko pytam, bo mam nowe oponki na 195/65/15 na moich speedlin-ach i kumpel stwierdził, że to nie ciekawie wygląda, że lepiej jak miałem 205/60/15. Jak dla mnie różnicy w wyglądzie nie ma, auto też dobrze się prowadzi - pewnie ze względu na niższe zawieszenie(fabryczne), a dużo lepiej się jedzie w koleinach, poza tym jest większy komfort jazdy i opony tańsze mimo 1cm, a przy moich przebiegach to wymiana opon co 3 max 4 lata daje w kieszeń. No i mi mówi, żebym sobie poszukał felg Audi 6J to wtedy będzie OK. Jednak według naklejki producenta ten rozmiar jest dopuszczalny i z tego co wiem, to dużo alu było właśnie w 7J. Mimo to chciałem się dowiedzieć, czy może akurat jakieś fele nie były robione w różnych szerokościach, chociaż pewnie i tak bym nie zmienił z tego tylko powodu na węższe