Witam.
Ostatnio mialem stluczke i mam do wymiany reflektory maske gril zderzak blotnik i pare innych rzeczy . kwota naprawy perwnie kolo 1000 zl jezeli bym chcial kupowac ze szrotow.
jednak mam okazje kupic za podobna kase cale audi oplacone i z przegladem.. tylko mam pytanie nie chce nim jezdzic tylko te czesci co mam rozwalone przelozyc do mojego. tylko co z nim zrobic pozniej ? mozna go wyzlomowac bez paru czesci ? czy jezeli go kupie i wyrejestruje to moze u mnei stac i moge go pociac i na zlom ? jak to jest
[All] Rozebieranie aut na czesci
[All] Rozebieranie aut na czesci
Ostatnio zmieniony 17 paź 2012, 17:26 przez Audi88, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Czasem takie osoby wydają papiery o zezłomowaniu samochodu gdy ten faktycznie dalej jest u Ciebie. Taki papier kosztuje, powiedzmy 150zł a za karoserię na złomie dostaje się ok 250zł.
Zawsze możesz zrobić zgodnie z przepisami bo oddając samochód na złom jego waga musi wynosić chyba ok 80% początkowej wagi pojazdu a jeśli będzie mniej to złom może za brakujące kg coś sobie zażyczyć. Może ale nie musi.
Zawsze możesz zrobić zgodnie z przepisami bo oddając samochód na złom jego waga musi wynosić chyba ok 80% początkowej wagi pojazdu a jeśli będzie mniej to złom może za brakujące kg coś sobie zażyczyć. Może ale nie musi.
-
- Forum Audi 80