Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[all] bixenon do zwykłych lamp bez soczewki

Awatar użytkownika
Marek85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marek85 » 18 cze 2012, 21:27

jestem zdziwiony poziomem wiedzy na temat oświetlenia w tym temacie, ostatnio jak wypowiedziałem się na tamat hidów w reflektoratch a80 to zostałem zlinczowany nawet w e-mailu ;) chwale tych którzy rezali soczewki , zmieniali szkła i regulowali wiązke światła ale niestety to mały procent klubowiczów.

Nosb
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Nosb » 20 cze 2012, 01:41

Ja osobiscie pzerobilem kilka kompletow lamp na bixenony ale ZAWSZE z uzyciem soczewki bixenonowej. Jak widze hidy w zwyklej lampie bezsoczewkowej to najchetnie bym dal po twarzy na otrzasniecie sie.

Awatar użytkownika
karolas123
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karolas123 » 20 cze 2012, 09:47

To nie widziałeś nigdy aut z podwojną soczewką, albo z soczewką do świateł mijania i zwykłą zarówką do świateł drogowych? Takie reflektory sa przystosowane do ksenonów w soczewce i raczej problemu to nie robi.

Awatar użytkownika
PI7er
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PI7er » 21 cze 2012, 22:41

hudy pisze:według przepisów nie można tego zakładać a druga sprawa to jak widzę takich idiotów co rażą po oczach jadąc z przeciwka takimi pseudo ksenonami to mam ochotę im lampy porozbijać...
Ja mialem zrobiona zespolona lampe od zera z soczewka bi-xenonowa a A4 B6, nowe klosze pod soczewke, spryski oryginalne i tak jakiemus pacanowi sie nie spodobalo ze mi je powybijał, ustawione byly dobrze na stacji diagnostycznej..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl