Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3/B4 all]Awaria licznika kilometrów

Awatar użytkownika
karol_17
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Kontakt:

Post autor: karol_17 » 01 sty 2011, 11:28

O ile się nie mylę to ta zębatka jest z obu stron taka sama <ok> <ok> Ale spróbuj może coś źle złożyłeś i dlatego są takie cyrki , sprawdź 2 razy wszystko :mrgreen: Wiem bo sam coś źle złożyłem i nie działo rozłożyłem , złożyłem i chodzi <ok> <ok>

karczu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karczu » 02 sty 2011, 00:03

chlopaki nie wiem co juz mam zrobic z tym licznikiem zebatka wymotowana nowa włozona z kazdej strony styki sprawdzone a on dalej nie nalcza;/, ma ktos jakis pomysł?

nodi2901
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: nodi2901 » 21 cze 2012, 07:18

Witam serdecznie , jestem od niedawna posiadaczem Audi 80 b4 92 r 2.0 ben-gaz ABT , no oczywiście mam problem i nie wiem co z tym zrobić , w trakcie jazdy w dłuższą drogę prędkościomierz zaczyna mi wariować wskazując raz 60 km następnie 80 km/h skacze jak zwariowany i w tym czasie nie nalicza mi przejechanych kilometrów nie wspomnę że dolny licznik kilometrów wogóle mi nie działa , zastanawiam się nad kupnem całej nowej tablicy , proszę pomóżcie co z tym zrobić :cry:

piotrpiter

Post autor: piotrpiter » 27 cze 2012, 18:57

hymmm ja bym stawiał chyba na impulsator przy skrzyni.proponuje go wyciagnac zbadac rozkrecic czy tez rozkleic .moze poprostu sie poluzował ,montowany jest banalnie prosto bez srub

piter007i
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: piter007i » 27 cze 2012, 22:00

karczu pisze:chlopaki nie wiem co juz mam zrobic z tym licznikiem zebatka wymotowana nowa włozona z kazdej strony styki sprawdzone a on dalej nie nalcza;/, ma ktos jakis pomysł?
podnoszę pytanie kolegi "karczu" dodam że licznik VDO, oraż że po klepnięciu w obudowę licznik na chwilę zaczyna pracować, zębatki pracują lekko, poruszając zębatką (na której jest ta znana pomarańczowa) we właściwą stronę licznik pracuje płynnie, możliwe że ta duża zębatka ślizga się na wałeczku silnika?

czytam sposoby napraw kolejne razy, wyciągam i zakładam licznik bez efektu...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl