[B4 1.9 MTDI] Co jeszcze dla zwiekszenia mocy ?
[B4 1.9 MTDI] Co jeszcze dla zwiekszenia mocy ?
Witam, juz troche sie kulam swoją audi ale stwierdzam ze juz brak mi mocy chociaz niewiem ogolnie ile teraz posiada bo nie była nigdy hamowana, to co tam siedzi ogołnie to jest silnik AHU wtryski z 2.5 AEL-a turbina T2 intercooler seat ibiza 110 km, pompa wtryskowa przerobiona przez Visiona skrzynia biegów BAA całkowity przelotowy wydech no i to by było na tyle... Co tu teraz ruszyc zeby zrobic jeszcze wiecej mocy niz jest ktos ma pomysl ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Jak to mTDI ,to już nie wiele możesz zrobić ,rzekłbym nawet nic ,bo wszystko już zrobiłeś .Jak byś miał tdi ,to zawsze można zmianić soft na mocniejszy :mrgreen:JanekAudi pisze:juz troche sie kulam swoją audi ale stwierdzam ze juz brak mi mocy chociaz niewiem ogolnie ile teraz posiada bo nie była nigdy hamowana, to co tam siedzi ogołnie to jest silnik AHU wtryski z 2.5 AEL-a turbina T2 intercooler seat ibiza 110 km, pompa wtryskowa przerobiona przez Visiona skrzynia biegów BAA całkowity przelotowy wydech no i to by było na tyle... Co tu teraz ruszyc zeby zrobic jeszcze wiecej mocy niz jest ktos ma pomysl ?
- Fighter001
- Forum Audi 80
Jak jest pompa dlubnieta? Vision napewno ladnie ja ogarnal ale czy to jest 11 czy mniej jesli mniej to dlubnac na 11 i jakies normalne turbo i konkretny cooler zeby auto nie puchlo. Ewentualnie przerobka na vnt i jakies fajne turbo wtedy. Moze wtrysk metanolu? Ale to juz troche wieksze koszta, i nie wiadomo co na to korby powiedza wiec wtedy warto zastanowic sie nad zakuciem dolu . Najtansze wyjscie to kolektor ssacy i customowy wydechowy do tego obrobka glowicy.