Roleta boczne szyby + tył.
-
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Znalazłem w ogłoszeniach ori roletę na sprzedaż: https://audi80.pl/selektryczna-rolet ... t69088.htm
aldi pisze:Znalazłem w ogłoszeniach ori roletę na sprzedaż: https://audi80.pl/selektryczna-rolet ... t69088.htm
Były ori elektryczne rolety? Ta nie wygląda na ori
Szwagier miał w omedze elektryczna ale tam się ładnie wszystko chowało a ta wyglada jak dokręcona po prostu do półki i nawet kolorystycznie nie pasuje. A gdzie jest włączanie ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Zapomniałem napisać, kupiłem roletę na tył i statyczną folię na szyby boczne.
Roleta:
Szerokość 90cm. Szerokość całości, sama zasłonka ma chyba 84cm. Nie kupiłem takiej 100cm bo w niej zasłonka byłaby szersza niż szerokośc szyby u góry, przez co by sie pewnie marszczyła. Kupując, trzeba patrzeć bo producentów masa i szerokości też różne. Są też takie trapezowate, co kto woli.
Wykonanie nie najgorsze, siatka nie tak gruba i gumowata jak ori ale cos w podobnego.
Mocowanie wkrętami do półki, zaczepy na wkręty do podsufitki. Półkę do montaży trzeba wyjąć.
Folia statyczna na szyby:
Ciekawa rzecz. Trzyma się dobrze, szybko mozna zdjąć, widoki jak przez roletę. Fajny patent w porównaniu z roletą, która na bocznych szubach wygląda kiepsko.
Jak nie zapomne to wrzucę zdjęcia
Roleta:
Szerokość 90cm. Szerokość całości, sama zasłonka ma chyba 84cm. Nie kupiłem takiej 100cm bo w niej zasłonka byłaby szersza niż szerokośc szyby u góry, przez co by sie pewnie marszczyła. Kupując, trzeba patrzeć bo producentów masa i szerokości też różne. Są też takie trapezowate, co kto woli.
Wykonanie nie najgorsze, siatka nie tak gruba i gumowata jak ori ale cos w podobnego.
Mocowanie wkrętami do półki, zaczepy na wkręty do podsufitki. Półkę do montaży trzeba wyjąć.
Folia statyczna na szyby:
Ciekawa rzecz. Trzyma się dobrze, szybko mozna zdjąć, widoki jak przez roletę. Fajny patent w porównaniu z roletą, która na bocznych szubach wygląda kiepsko.
Jak nie zapomne to wrzucę zdjęcia
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Witam.Ja również zamówiłem roletę tylnej szyby oraz te boczne naklejane gdyż te na przyssawkę jakoś do mnie nie przemawiały.Boczne mają rozmiar prawie na całą szybę (może 2cm po bokach będzie odkryte) a tą tylną zamówiłem w rozmiarze 100cm w kształcie trapezu.Też przykryje prawie całą szybę.Ale mam pytanie do posiadaczy jednych i drugich rolet.Pytanie dotyczące tych bocznych to czy nie ma problemów podczas opuszczania szyb,czy się nie zwijają?Drugie pytanko dotyczy rolety tylnej.Czy podczas jazdy z otwartym oknem np kierowcy ta roleta za bardzo nie fruwa z tyłu.Czy powietrze które wpada nie powoduje że się odczepia??