[Coupe NG] Grzejące sie NG
Czepus, cierpliwie szukałem na Allegro.Kiedyś mój zamiennik powiedział papa wiec ją raz pospawałem,Bylo oki a potem znowu zaczeło sie pocic i kapac.Pozniej kupilem uzywke.Fakt byla sprawna ale po jakims czasie widac bylo ze sie poci przy śrubie na górnej obudowie.Do tego po zrobieniu głowy miałem z nią problem bo auto sie grzało jak już wspominałem.Na Alle znalazlem jedna nowiutka ori chłodnice za 400 zł.Z wysyłka 430 zl.Gość mial ostatnia sztuke,zbyt mały jak twierdzil wiec wystawil ja za takie pieniadze.Kupilem zalozylem i spokoj z temperatura.Wiec jestem przekonany ze wine za twarde weze i zbyt wysoka temperature ponosila chlodnica.Oczywiscie wszystko inne w ukladzie mam nowe-pompa,nagrzewnica,termostat,korek,zbiorniczek itp.Co do ceny za jaka mozna kupic ta chłodnice(mam klime) to niestety koszta spore bo ok 800 np w IC,moto factory itp
temperaturę sprawdzacie na wskaźniku obok prędkościomierza czy na klimatroniku????
u mnie dziwnie działa ten w zegarach, bardzo opóźnia i nie dochodzi nawet do 90st.
ja sprawdzam na klimatroniku, on bierze z czujnika od komputera i pokazuje z dokładnością do 0,5st.
można powiedzieć ze do mnie już idzie nowa chłodnica zobaczymy czy będzie poprawa,
u mnie na jałowych temp idealnie 89st. ale jak jadę po mieście 50km/h albo trafi się kilka czerwonych świateł to temperatura rośnie, przy 80-140km/h temperatura idealnie 89*
tak że nie bardzo mi się to podoba
u mnie dziwnie działa ten w zegarach, bardzo opóźnia i nie dochodzi nawet do 90st.
ja sprawdzam na klimatroniku, on bierze z czujnika od komputera i pokazuje z dokładnością do 0,5st.
można powiedzieć ze do mnie już idzie nowa chłodnica zobaczymy czy będzie poprawa,
u mnie na jałowych temp idealnie 89st. ale jak jadę po mieście 50km/h albo trafi się kilka czerwonych świateł to temperatura rośnie, przy 80-140km/h temperatura idealnie 89*
tak że nie bardzo mi się to podoba