[avant 1Z `94] odklejająca się podsufitka...
[avant 1Z `94] odklejająca się podsufitka...
koledzy, mam problem z odklejająca sie podsufitką. może ktoś mi doradzi jak to można zrobić lub gdzie to można zrobić? pozdrawiam i życzę szerokości_______________piachu
Ostatnio zmieniony 18 sie 2007, 09:53 przez PIACHU, łącznie zmieniany 2 razy.
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
Moze ten temat ci troche pomoze viewtopic.php?t=4316&highlight=podsufitka chyba ze czytałeś i nic
-
- Forum Audi 80
Ja nie wymieniałem podsufitówki bo to się wiąże z kosztami i trochę przy tym pracy jest tym bardziej że mam szyberdach. Ja to rozwiązałem w ten sposób że kupiłem bezbarwny klej "do butów" - koszt chyba 8 zł (nie pamiętam teraz jakiej firmy). Do butów dlatego że super nadaje się właśnie do takich rzeczy. Kupujesz jeszcze igłę (jak najgrubszą) strzykawkę i wałek najlepiej porcelanowy. Wstrzykujesz klej pod materiał i wałkiem rozprowadzasz, nie ma z tym dużo pracy, żadnych przebarwień na materiale i wszystko super trzyma bez znaczenia czy jest mróz czy upał. Naprawdę wszystko ok. Tak że spróbuj sobie ten sposób.
-
- Forum Audi 80
Tak naprawdę to tak jak napisałeś to "łapie od razu" w sensie że nie trzeba nic robić po prostu klej sprawia że materiał od razu trzyma się podsufitki. Może to też zależy od kleju ale jak by Ci nie trzymało od razu wystarczy użyć kilku belek drewnianych, na górze podłożyć np książkę , najlepiej żeby nie była gruba tylko szeroka a drugą cześć zaprzeć np o fotel. Po prostu stworzyć taki strop podtrzymujący. Tylko z tym uważać bo jak się źle klej rozprowadzi to żeby nie przesiąkł przez materiał i żeby sie nie okazało że nie tylko podsufitka trzyma materiał ale i książkę więc może przed książkę podłożyć "miękki" papier który wchłonie ewentualny nadmiar kleju.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- rodzynek87
- Forum Audi 80
Ściągasz czarne listwy progowe (są na zatrzaskach) i odsłonią Ci się na dole 2 śrubki trzymające słupek, jak je odkręcisz to ciągniesz słupek w dół i masz miejsce na zdjęcie podsufitki.rodzynek87 pisze:odgrzebie temat, jestem wtrakcie wymiany podsufitówki wszystko sciagniete oprocz srodkowych paneli(tych gdzie pasy sie trzymaja) nno wlasnie powiedzcie mi jak to sciagnac???
- rodzynek87
- Forum Audi 80
hehe dzieki juz sobie poradzilem:) Klej, ktory trzyma podsufitówke to jakis terror oderwałem ją już w połowie ale rąk juz nie czuje..powiedzcie panowie czy przyklejać ją ponownie czy bedzie sie trzymac na samych plastikach?
[ Dodano: 2012-06-26, 17:43 ]
żeby nie było avant bez szyberdachu-podsufitówka na całej długości klejona
[ Dodano: 2012-06-26, 17:43 ]
żeby nie było avant bez szyberdachu-podsufitówka na całej długości klejona
- rodzynek87
- Forum Audi 80
- rodzynek87
- Forum Audi 80