[b4 1.9 1z ]problem z odpalaniem
[b4 1.9 1z ]problem z odpalaniem
witam.mam problem z odpaleniem mojej czarnej strzały.po paru godzinach stania musze ja długo kręcić żeby złapała,natomiast kiedy temperatuta na zewnątrz spada i świece trzeba grzać to łapie od strzała.co może byc przyczyną tego problemu.POMOCY!
[b4 19tdi z1]problem z odpalaniem
ale jak rano przekręcam zapłon to kontrolka od świec gaśnie po dwóch sekundach.czyli jak jest ciepło świece też powinny grzać?
mastah22, w silnikach z1(tdi) świece żarowe przy temp dodatnich się nie włączają i kierowca niema na to żadnego wpływu :!:
regulowane to jest przez czujnik temperatury.
pozdrawiam i życzę szerokości ____________piachu
regulowane to jest przez czujnik temperatury.
pozdrawiam i życzę szerokości ____________piachu
Ostatnio zmieniony 14 paź 2007, 12:44 przez PIACHU, łącznie zmieniany 1 raz.
[b4 1.9 tdi 1z]
czyli przyczyny szukać na pompie czy gdzieś indziej.poprostu dziwna to sprawa i nie wiem od czego zaczac.najlepiej to chyba powierzyc to jakiemuś fachowcowi od diesli.
miałem ten sam problem
Okazło sie że mam do wymiany uszczelke na pompie i łapał lewe powietrze i jak postał to cienko palił musiałm go długo kręcic. jak zagrzał śiwce to było lepiej (odłaczylem kable z czujnika tempperatury). Teraz po tym zabiegu zapala za pierwszym przekreceniem bez grzeania świec.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jacek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Re: [b4 1.9 tdi 1z]
tez mialem problem z odpalaniem rozgrzanego silnika. musialem krecic ok 2-3 sek zeby zaskoczyl. pomoglo ustawienie dawki na pompie.przemekb4 pisze:czyli przyczyny szukać na pompie czy gdzieś indziej.poprostu dziwna to sprawa i nie wiem od czego zaczac.najlepiej to chyba powierzyc to jakiemuś fachowcowi od diesli.
pzdr
jas